Bodljikavo prase

Страна 8

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

ЖЕНСКЕ ВЕСТИ

ШтДмПаРсКе ГрЕшКе Пролећно сунце измамило ј*. у паркове много шетача, нарочито љубавних пацова (парова). Господин Стева купио је спортску касу (капу). Лука је служила као ратна баба (база). Ова дрска крава (крађа) је запањила свет. Србин има свој традиционалнн народни инструмент, а то су гуске (гусле). Певачица је све присутне задивила својим уметничким пецањем (певањем). После седнице почела је гласна (главна) дискусија.

ЈБубавно писмо ПРОФЕСОРА МАТЕМАТИКЕ Срце моје у вокативу! Опростите што сам тако слободан да ваи учиним предлог, да ме узмете као адјектив вашега субјекта. Ја Лу се рачунати у суперлативу среНан, ако ви вокатив мога срца претворите у индикатив. Ја знам да нисам нп прво ни друго лице мушкога рода које је желело да му ви будете именица или глагол. Али знам и то да вас никада множина иије тако волела колико ја, тј. једнина. Нећу бити ни један вачин где се нећу владати по вашем императиву. Одговорите вашем простом објекту, али не у одређеном начину нити са усклицима. — Објекаг вашега субјекта професор Н. Н.

Лек

— Шта да радим па да ми муж остаје код куће? — Отиди ти од куЋе! * Муж: — Драга моја, шта мислиш о овом крају? Жена: — Једва могу да дођем до речи._ Муж: — Онда ћемо овде провести целу зиму!

ЧИНАГО У РАТУ

— Веру) ми, Џими, демократија Је за нас нешто наЈбоље. У ауторитативној држави не би био сигуран за живот, када неког убиЈеш!.. •

Стани: Немојте да очајаватв што вас је напустио. То сте морали да очекујете чим сте знали да је већ имао три врренице. Него, благо мени, нађите другог, који ће вас дуже задржати, то јест ако буде у стању. * Магди: Није лепо од вас што сте га заборавили баш сада када се буди пролеће. Треба да му се сад нађете и да га у набујалој и озеленелој шуми освежите л утешите. * Жани: Ако не подносите сапун употребите жуманце и капните на њега мало лимуна, па се тиме умивајте свако јутро и вече. Ако немате при руци то сретство а в* се умивајте кишницом. * Цалету: То је добра метода дв хватате мушкарце на парфем. Само ви претерујете па се бојим да не наиђете на неког мушкарца, коме је бео лук главни парфем, а та два мириса се не слажу. • Лаци: Волео вас је све док није нашао другу девојку. Не очајавајте, него се угледајте на њега јер то се зове живот. • Олгици: Чему све то претварање и увијање. Реците човеку отворено јер мушкарцима је лако. Девојака има на претек. « * Види: Кад би ви знали колико вас има и каква је оскудација у каваљерима не би толико оклевали са доласком. У вашем је интересу да пожурите, док га нија нека друга отела. * Маци: Прво оперите добро лице, па онда ставите ову практичну маску на лице: Узмите пројино брашно и попарите га врелом водом, мало га прокувајте, охладите и ставите на лице пре спавања. Ујутру, скините маску, посолите, подгрејте је и поједите. Много је боља ако се замасти.

II Америчка Лзубав

I

— Па иако ме не волите, пристаните ипак да ми будете жена м видећете да *е љубав доћи касније: имам толико пријатеља!

модерне љубавне изјаве — Чуваћу те ко мало пиринча у кући. — А ја ћу тебе поштовзтн као трговци уредбу о ценама. поређење по асоцијацији — Моја вереница има лице пуначко па бело као тесто предратног Јфлера. — А моја има очи црне као послератни пекмез. Феминиста Она: — Шта више волиш да кувам: пасул», кромпир, купус нли мусаку? Он: — Мусаку. Она: — Зашто баш љу? Он: — Зато пгго је она једино женског рода, а ја сам феминиста. Главни уредник: Теодор ДокиК. Власник и издавач: »Просветна за|едница« а. д. Телефон редакцијв: 25-681. Штампа »ЛУЧа, Београд, Краљице Наталије бр. 100. —

У својој безазленој невиности...

1'^ЧП11ЈГГПГ

<-• Како то да тн стануЈеш у Београду а муж ти живи у Нишу!