Bodljikavo prase

<1 Није надлежан

Ученици се јавно коцкају по &зласку из школе...

Г. Јовановићу зашто не спречите ове ђаке да се коцкаЈу! Хм! Шта ме се тиче ја нисам њихов професор.

Мо1=1 навике

Чувар акваријума: — Господо, погрешили сте.

Жене, жене ...

ЖЕЉЕ МАЛОГ ПЕРИЦЕ Паитовикеви имаЈу госте, који много воле децу и сад их испи тују шта ^е да буду када одрасту. — Дакле, Перице, шта *,еш ти да будеш? питају најстаријег. — Машински инжењер, одговара он поносито. — А ти, Марице? — Докторка! Долази ред на малог Марка који дуго размишља. — Ја &у бити реуматичар, ка же најзад. ДОВИТЉИВИ СПАСИЛАЦ Један младић је спасио једну утопљеницу и извукао на обалу. Она га бл^годарно погледа и рече: — О, ви сте ми спасли живот од сигурне смрти. Право је да вас наградим. Радо бих ваМ дала пет стотина динара, али имам јадну хиљадарку. — Не мари, рече младић. Можете скочити још једном у воду. ПРЕВАРИО СЕ Жладић без посла, врло лепа изгледа.^у сенци једне. палате проси. Изабрао је да одигра улогу глувонемог. Наилази отмена дама, посматра његов бео изврнут длан. Затим отвара ташну. — Ах, каква штета, каже она, тако млад и леп.~ А кад сте онемели? — Пре две године, госпођо, одговори просјак. РАДИОАКТИВНИ ИЗВОРИ Чули копаонички сељаци да су извори на Копаонику радиоактивни па се сагињали и послушкивали да чују да ли у тим изворима нешто збори као оно у механи у Рудници. — Јок, брате, само клокоће вода, а од збора и свирке ниђе ни трага. Лажу нас они варошани што долазе на планину. Какав радион на изворима! Мисле они да ми не знамо, да је то справа налик на грамофон!

д&џљшл&е иииине-

Љубав — Једно путовање одлазак и повратак са станице сре^е. Штета што се обично путовање састоји само из поврат' ка. Бицикп — Све се девојке деле у две категорије. Оне које тера ју бицикл и оне које имају руж не ноге. Са женом је ризик исти. У почетку, д4к је »узмеш на пробу« прикаже ти се некако мила, до бра, послушна и одговара потпуно свим твојим сновима. Мане искрсну касније, кад већ немаш куд. Стога сматрем да је жена исто што и радио апарат или писа^а машина. Поквари се чим платимо последњу рату.

Борба цриаца у тунелу у мраку (Цртеж: Вл. Сави^) ЈАСНА СТВАР Г-)уа Јула жали се својој при: јатељици: — Писала сам зету у Лапову да ћу му о Ускрсу до^и у госте. И кад сам стигла, затекла сам кућу затворену. — Шта то може да значи? — Значи да су сигурно добили твојв писмо«.

Љубав и поезиЈа — Сијамски близнаци би умрли чим би их неко раставио. За жене које се ближе тридесетој, година броји најмање 465 дана. Надутост је карикатура уображености, а ова |в пвродија понвса. НаЈштетније лажи су онв којв говоримо саме себи. Згодне и обле девојкв личв на брдске путеве; пуне су опасних превоја. И за чове,ка лабилног памкења, рогови су једина ствар која му најдуже остаје у глави. Туђа посла су као и марамице. Сви у њих турају нос.

Жене претпостављају других самољубљу.

љубав

Ако интелигенцији човека одузмеш предрасуде и уображења мало што преостаје. Једна особа је срекна само онда ако се осећа млађом него што јесте. У данашње време једини рентабилан и хранљив оброк, што ти се сервира по ресторанима, Јеста рачун. Чим га видиш прође те

Није оченивао За време неке пробе деси се да тенору запне глас и страховито »кине«. ОваЈ поче да се равда пред диригентом: , — Извините ме, маестро, али имам мало кашља. — Би^е да је кашаљ, али ма* гареви кашаљ — одговори Диригент. ... боксера-виртуоза

Како мали Перица замишља...

— Замисли, јуче су ми тражили на пијаци десет динар* за главицу салате. — Страшно, како Је еве скупо. Никад ти није довољан новац. Знаш, Јуче ми је моја кроЈачица нудила диван пролећни модел за свега седам хиљада. — Зар тако јовтино!

— Ох, драги Миле како имаш жарки пољубац... — Не драга моја Заго, то је од паприке коју сам јутрос доручковао...