Bodljikavo prase

У посети са сином у.

— Најбоље Је не обраћати пажљу на дете. Савремена к^н Мајка је незадовољна: — Ирена1 Ти опет само читаш књиге! Дете моје, ако те ја могу саветовати, остави се тих књига! Људи воле глупе жене. Ирена, као из рукава одговара: —- То је било за твоје време, мама. —О— Јучв ми је елучајнв доџЈла у руке једна од ваших песама. - Под којим наеловом? — Наелова није било, али садржаЈ је био одличан. — А, шта то бецЈа? —• Кобасица!

кааериџ. динанцке да је атмвсфера на пијаџи веома затегнута. Прво и прво, жеце су нервозније од мушкараца, друго оне су и борбеније јер мање ризцкују зато је са њима тешко изаћи на крај пошто се служе свима сретствима. Било би, свакако потребно да се према деци и старцима, а затим према жеиама чма ■ извесних обзира, а иарочито данцс, зли је то иемогуНе јер одмах све хоће да се користе. Један пиљар пре неки дан донео јагоде па када је видео колики је ред за 100 килограма Јагода он хтео да буде социјалан па узвикнуо: — 1 Прао Ае добити жене које имају малу децу,., После авога сва су изјавиле да имају малу двцу, а најгласниЈа Је била Једиа бабускера коју зиам да веА четрдесет година нема нн кучета ни мачета. Нада сам то казао, она ме је тако нагрдила да сам клиснуо од стида а она ни „у фрштец". Зато жене мора да се повуку на заслужени одмор, то Јест у кујну. На пијацу нека иду људи и жене које изваде уиервње од власти да код куће иемају мушке главе. Онда ће цоНи да се васпостави неки ред Јер онда сваки човек знш да пред еобом има мајку и домаћицу. Али и ту 6и се завела подвала и опет не би ништа урадили.

још на спасов дан одем ја у бању због зашто ми нешто бабиња по главу чим гуцнем коју љуту Па ка велим да веднем Ди је в$линка. а Тедо мало и Да парим очи Јербо Је стара ствар да у бању сџе врви од оне варчшке, ал када сам Дошо у бац>у оно сам божији опанак и ииђе да видиш оне Румене па моЈ1оване там сам видцјо и ћату Мидосава извалијо Ти се он пред најбаљи котел и само рокће а срет пролази и мисли Којли Је бре ово а НИКИ и не Сац>а да Је то ћата милосав што се ИзгубиЈо из село због Неку Дијурину да тражи длаку у јаје па По-

— Младићу, хтео бих да знам нога врага стојите дан и ноћ под бапконом моје Ђерке) Вереш на самрти

Вереница: — Докторе, молим вас, пре него што му се закунем на верност до смрти, реците ми иемрено: дали је збиља њЗРово стање тешко!

Лекар: —. Хало, јеси ли ти то Милева!

— Али да вас уверим, Ја сам онаЈ, што, говори из трбуха!

цели да чачкау шта Је било пре рет година лепо им ћата толмачи бијо Сам пре браћо за то у Апцу и шта оћете Јопет а они те Ово те оно док се ћати не Дојади па не уфати тутањ и ето сад лепо ужива у бању а комесија нека гледа шта ће и како ће а и ја сам ти бре неки баксуз баш ми није суђено да веднем неку Лепу и да се лепо спроведем јербо на мене узе мерак једна баба и поче ме кибицује и да ми Добацива и Ја када сам видијо да ће да ми удари на образ уфатим пут па се изгубим из бање јербо ако већ треба 03 изварам ону моју домаћицу то мора да бидне с неку рерсоиу а пе скакви шкарт. полагигацко одок у квартиљ да узмем бошчу а кад Тамо дошла Једиа бела лутка са златну косу па ми каже О знам вас Ја из беогрзд ви сте равајло а мен ме мило па Је Само кибицентујем и тако Остадок вође па нек бидие како је Сад месец јуни без „р" па не сме да се Једе риба ал ја ћу вала Да зажмурим Јербо сам зато и Дошо и нећу да ми се смеју кад се врнем како сам само цабајисао а ја богами нисам Никад бијо такав човек рећ сам од сабајле на оран>у и напољу јербо Ко ради не боји се глади и Ја оћу да орем и корам код Ове са златну косу јербо је то данас севап да се испомажу инокосни и самци а шта ће да бидне ја ћу да ви јавим спрву Пошту ваш равајло Чист ћар Ево шта ми исприча мој пријатељ Мита: — Пре неки дан посла ми ујак са села, преко свог комшије, корпу пуну пилића. Одох сав радостан на станицу да дочекам тог цомшију, или боље, своје пили^е. Тек цјто сам из станице изашао, разбежаш© се моји пили^и из корпе, сви по оближњој пољани. Ја, шта сам друго могао, него за И »има, да их покупим и вратим у корпу, Јееи ли све покупио? — упитах га. Трчкарао сам, јурцао за њима и рратим н>их једанаест, написах одма* ујаку писмо, и испричах му све. — Па? — Па одговорио ми је да мо 1 гу бити потпуно задовољан, јер је он мени био послао свега шест комада, Значење речи Предосећај — Телеграм инстцнкта. Мираз —• Лепота у цифрама. Грепсти — Глагог женског родз. Скептик — Човск који тајно верује. Друштво — Жипотна ззједница, која нас гони да волимо самоћу.

Без централе

— Опет нова хаљина! И то Сез одобрења Централе за текстил!

— А|де, да направимо малу шалу, господине Мико, пробајте да ме пољубите!

— Шта мислите колико Је старо ово вино! — Изгледа ми да је још из Нојевог доба, јер Јак« мирише на потоп, *

— Тата, шта Је то саобра*.аЈац1 — То је сине, човек коЈи стоЈи на раскрсници и чека кад ће да се догоди неки судвр.

' т*