Bodljikavo prase

4&ша{е,

Један правник положи адвокатски испит и отвори канцеларију, иако је цела његова породица наваљивала на њега да оде у судиЈе. Он им рече: — Не^у да будем еудија, јвр бих можда био принуЈјен да неке рођаке пошаљем на робију, а овако +|у као адвокат мо^и бар да их браним.

Лето обвлч образ ове године Ко сврака чело! Оно јест да чи волемо сунце и топлоту, ал' што је много, много је. Заопуцало сунце па греје па како почело за Видовдан не попушта вала ни до Мале Госпојине. Прође и Преображење али није имало кога да преобрази Нисмо се. преобразили ни ми, ни вода, ни време Сваки гура по оном старом, куд днкла навикла. А појавиле се и

ВАРОШКИ ЖИВИНАРИ

— 0(0 1е моЈв најбоља кокошка. Само мало смрди јер се излегла и> мућка.

ЕЕаШзбШ

— Зар незнаш да Јованка болује од клептоманнјеШ — А ко је лечи! — Полиција.

Међу децом

неке муве и то разне феле: зу»« заре што само зује и неке ситне које опасно пецкају. Све се ску* пило да ти преседне лето, а ми се целе знме уздали у лето да ће нам пријати и једва смо га чекали А сад га се сви ратоси• љамо Ко ће нама удесити! Сваком фали само по перушка. Ова жега и суша направише и друге малере. Осушише се и усукаше толике прогнозе и комбинације, а веН о обичним лажима и да не говорим. Ова наша домаћа биљка, која обично оцлично успева, сапрушила се и пожутела па нигде не види зелене гране. Ал опет свет сеје. Навик ли, па то ти је. Поред тога суша ће нас натерати да рано кувамо парадајз и спремамо зимницу. А није ни лако на овој врућини џуприти 'поред шпорета и кувати парадајз, ал шта да радимо кад се мора. плива. После га можда неЛе бити Јер ]е суша много оштетила ову биљ ку. Додуше, многим ће домаћицама попрскати тегле и флаше на овој врућини, ал шта да се ради кад се мора да довијамо и спремамо зимннцу, јер само онај ко води рачуна да се на вре ме постара и збрине има право да се назове домаћин. Узгред буди речено, многи су се пожурили па се збринули и сувише, ал такав је свет па гледа само се-, бе. Јер сви ми знамо народну по словицу: да је преча кошуља него хаљина. Ова врућина ће да убаци у туршију и многе бракове јер и њима шкоди суша. А шта би опет радили да нема туршије. Све је данас склоно квару, па је паметан свет измислио патент тегле и у њих конзервира: поврће, месо, рибу, поштење, морал, достојанство, образ и лепоту. Јест, и лепоту. Зар не видимо сваки дан ту конзервирану лепоту у виду неких бакутанера које су испеглане и офарбане успеле да се одрже на корзоу и на плажи међу свежом робом и ако су ко зна колико година провеле у патенг тегли Има људи који чак више воле туршију него свежу робу Кажу да Је мекша и укуснија Ја. додуше, нисам пробао, али шта ме кошга да верујем.

— Мој тата једе само говеђину и зато је јак нао бик. — Чудновато! А моЈ Једе само рибу па ип<јк незна да

Пиљарска посла

— Ове бреекве еу много длакаве... — Госпођице, зар за ваших 100 динара треба |ош да се бриЈу.

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

1