Bodljikavo prase

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

— Перице, помогни ми — тамо је један страшно безобразан. — А колико је велик та]|

МОРНАРСКА ЉУБАВ

имам Данас много вазне вести. вади зубе вец несто длуго па Је плво и плво тетка боса иде плед сацекао цика болу и бијо се с конзистолију и То због тога сто њега а После је тео да макља и је тела да вади злава зубе код тетка босу ал она га удалила пикцика болу доктола па је уфатијо слом у тинталу и Сад има цалму Нззн мика да она није тела да ко да је тулцин. бола доктор уте -•као у село а Они се сад тузе и оци ваде ал јопет мој тата казе да це да се помиле јелбо насла влеца заклпу. длуга је новост да је госпојица мила лодила сина. она казе да је то данас Моделно ал јопет се клије од света па је утекла код тетке у нис и све куне неког доктола сто је лецио да Јој узео силне пале а јопет је није излецио и помого а мој тата казе да це сад лаксе да нађе муза јел сви воледу да дођу на готово а ко ти даје моле ђурђо толки милаз и готово дете. тлеца је новос да је цика глиса потлосијо туле пале па сад га јуле а он клисно у внутленос и тата казе да сад несто тлгује па кад залади он це да се влати у беоглад и да влати пале. оце ако им не тлеб ја га знам он је исти ко онај цале сто узме не влаца писи плопало а све плица о свом постењу. то ми је бас цеф посто су сви фалили тог глису како је ватла цовек који све уме и зна а сад кад их закацијо они га глде, тели људи да заладе пале па сви тели са њим у олатаклук а кад је потлосијо њихове пале они сад вицу длз лопова а то је оно ко тлази веце изгуби и своје из влеце. јос би лисо ал молам да писвм задатак посто нема сколске књиге па све ладимо на памет а ја то и волим јел тата не зна ста има дуцим па му увек кзем да сам све изгладијо и тако удесим ствал дидем у биоскоп и на тлке и јос ми он да пале. све сад иде на блзину и пле^ валу па ми деца мала то да ладимо само ми се не допада сто нестају деца ко полеза па зато билам длуство. вас јовица

Опрезан благајник — Дакле ваш благајник, сем однетог новцо, повео је са собом и вашу жену? — Али, г. директоре, у к>оЈ нема ни паре... — Баш звто, рече директор. По мислите само, кад би то неко видео! ♦ — Што ме Перица непрестано тако чудно гледаш? упита тетка Ружа свог седмогодишњег сестрића. — Је ли ( тетка, припадаш ли и ти лепшем полу?

Моја вереница!

Твоја вереница!

ЊЕГОВ САВЕТ — Дајте ми комад меса, али баз масти. И без костију. И без жила. — Онда је наЈбоље да узмете (едно јаје, госпођо. СЕТИО СЕ Жена: — Недавно си ме питао шта бих желела за рођендан. Помисли — ноћас сам сањала о једној дивној бисерној огрлици! Муж: — Одлично, сетио сам се, купићу тч један с<<новник, па можеш видети шта значи тај сан. ЈАСАН ЗНАК — По чему закључујето дз је Зорица заљубљена? — По томе, што њеч папагај у последње време стално у-Јдише.

— Ало, келнер, је пи оаа дама крај прозора већ плапла свој рачун? — Јесте, господине! — Тако? Онда могу слободмо с њом мало да поразгсварам. РЕКОРД Стева: — ("оспођица, Ја вас љубим до лудила! . Она: — Па то ми је |ЈШ неко рекао. Стева: — Знам, али ј« сам луђи од њега!

3 А Б У Н А

Извините, господине, мислио је да су ко-

«ти.

Наша вереница.

Номичар у војсци Чувени комичар Раму јави се — Неко у овоме случају лаже! једном за отсуство своме коман- Никад у свом животу нисам био данту пука. Објаснио Је да га ожењен! важни породични по.слови позивају да што пре иде кући. — Не могу да ти дам отсуство - рекао је командант - твоЈа ~ °тсуства или зат.ора, г. пуковничв? жена се жали да правиш чуда кад си код куће. — Прво отсуства за послове Раму је пошао из канцелариЈе, код куће а затим затвор за неснуждено, али се на прагу зау- учтиви тон према претпостављеставио и добацио преко рамена: ном.

— ПетнаЈест дана! викну пуковник за њим.

ПРЕВАРИО ЈЕ Муж: — Жао ти је што путујем" на 48 сати? Па ја сам ти то већ рекао. Жена: — Да1... Али ти си ми рекао да путујеш на осам дана. ЗАДОВОЉИО ГА Професор: — Колико је било крсташких ратова? Перица: — Седам. | Професор: — Набројте их. Перица: — Један, два, три, че« тири, пет, шест, седам. ТАТИН СИН За врме свечане вечере, један од гостију случајно разбије чашицу. Док су се сви правили невешти, домаћинов синчић сикну: — Ау! Баш ону коју смо позајмили! ♦ Поповић је дошао да посети пријатеља, страственог ловца. Собе пријатељеве биле су пуне ловачких трофеја, највише рогова разне дивљачи. Поповић с интересовањем обилази, свуда завиру је, тражи обавештења. Дошао Је до вешаљке за одело, која је има ла две куке. > — Кажи ми, молим те, где си убио ову животињу? а — . -■ Крстов дан! Дан бербе и слатког вина. Али ова модерна генерација тражи бербу сваки дан јер ко је луд да чека по годину дана. Зато сад берба не зависи од датума, времена и винограда већ од брзине и вештина... По неки бата бере грожђе три пут дневно а неки целога века не стигну да оду на неку бербу... Има и таквих који оберу зелен бостан, док други беру кисело грожђе. А то све због тога што су заборављене српске традиције. Све треба радити у право време. На Преображење први пут окусити грожђе, за време међудневица спремати каце и бурад а за Крстов-дан берба, Јест, ал ко је од данашње генерације устању де не окуси грожђе пре Преображоња и да чека на Крстов-дан. Сваком је хитно за паре зато хоће да бере али нико не воли да сеје, огрће, реже и прска. Оно јест да има и таквих који упрскају дибидуз али то нису они који раде своју башту већ они који беру туђу муку, А кад је већ реч за прскање, изгледа да упрскавање џу моди пошто Је редак инсан ме-

1Р Е ШIII 0 € Н

А 1