Bodljikavo prase

;

Божи: Пошто си без отказа најурен из свога монденског стана, имаш право на бесплатну сеобу до Каира. * »Југосповенима«: Навикли сте на стан са улице па нећете ни да чујете за сеобу »из авлије«. Опет остависте Србе да вуку самар. » Газда Ниџи: Ти осветла образ и прежали целу стотку за Црвени крст. Алал ти вера! * Врач-погађачу: Ти погоди и поједе питу1 * Једном млинару: У мутном се лови али када се. упадне -г нема вађења. ♦ Мондску: Цело лето си пробирао место гдр ћеш да летујеш а у јесен ти, изненада, испаде најбоља бања — Бор. • Једном дрвару: Купио си клавир да убијеш време музиком али ^е многе твоје муштерије да свирају у прсте. * Читаоцима »Веселог Алманаха« — Ужице: Док не изиђе нови Алманах, ви узмите стари и почните да читате од позади. Замислите да је то нови и тако Ке вам бар изгледати као неки »ерзац« новога. Самопомок више вреди од туђе помо1ни.

А1но1а шкалу! — Волиш ли, синко, да идеш у школу? — Ох, много волим да^идем у шоклу и да се вракам, али ми је страшно досадно тамо да седим. ♦ Учитељ: — Гмизавци су животиње који гмижу на трбуху. Ко ана да ми наведе један пример. — Моја мала сека.

ОН НЕ ВОАИ ПАКАО

— Зашто се ви, господине Јанковићу не жените) — Ја сматрам да Је брак рај илм лакао, па пошто нисам раја достојан, а пакла нисам жељан, свакако ку умрети неожењеи.

Роси: Када хоћете да легнете, умите лице хладном водом и намажите свежим парадајзом. Ујутру опет опрати лице и намазати помадом. Ако немате помаду онда је добар и сок од лубенице. После истрљати влажним убрусом. После тога будите сигурни да у соби неће бити мува. Све ^е бити на лицу. • Каји: Жуљеви су обична ствар и свако ко жели да буде модеран мора да има бар пет шест комада. * Гини: Сада је сезона за удаЈу јер сваки самац брине за огрев и зимницу па је то најбољи магнет. • Стаки: Добро је док је љубоморан зато ти подгрејавај то његово расположење.

Мицкошу: Мушкарци су гутмани зато и тај није изузетак. Не пуштај га већ дељи као плајваз. * Распуштеници: Шта ^е ти сродна душа. Много је боље да нађеш сродан џеп. * Учитељки: Цео свет хове у село а ти би хтела у варош. Види се да ниси савремена. • Гордани: Док траје младост, лако ^еш за удвараче зато се постарај да бар једнога оставиш у туршију — у виду мужа.

Перица: — Да сам старији, дчнас бих се опио. Душко: — Зашто? Перица: — Мој учитељ, који ме стално малтретира, данар се оженио мојом тетком.

ГОСПОДА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ

и с

Ж и> & 0- Ш" к о* Н У с т

КАД ЖЕНА ИМА ИСКУСТВА

В А

Жеие се често жале иа тира- Младост иас учи да иноге воии]у нужева, али никад на ти- лимо, а старост да многима праранију моде. штамо.

— Шта кажеш на то! ПрекЈуче |е иаш зец ијпегао седам младунаца, а Јуче и данас ништа. Да мам нијо подаалио трговац!

Богатство мање вреди од знања. Знање брани човека, а богатство мора човек бранити. Измс!)у две жене, обично, човек више воли ону ко]а то иање заслужуЈе. ЈЈспа жспа се чоже слушати, али ]о] се нс смс вероватк.

Има жепа ко]е не осећају нпшта то су оне које нису волеле никога или оне коЈе су волеле свакога. На]среНии]а су опа бића, ко]а за своје поступке траже џаграду у својо] саоести. Ко ие жели да се сазна]у границе његовог знања, ие треба да их прскорачн.

— Заклињсм се, дв си ти Једина девоЈка ко|у сам пољубио. — То се примећуЈе одмах,