Bosansko-Hercegovački Istočnik

ј БОСАНСКО-|

Мјесечни духовни часонис за црквеноггросвјетне нотребе срнско-нравославног свештенства.

Свеска X. н XI. Сарајево, Октобар и Новембар 1892. Година VI. Власник: АЕМ. Консисторија. Уредник: Ђ. ПетровиЂ, протопрезвитер.

Број 1705. Службена «/ Често пута догоди се, да се из ове архидијецезе управљају духовној власти тужбе, или друге прнјаве без потпнса, тако, да тужитељ не ће да излази својим правим именом на јавност. Такве су пријане више незаконите, и конзисторија је по дозволи и одобрењу ЕБегова Високопреосвепхтенства Господина АЕ и Митрополита, у данашњој својој сједници донијела закључак, да се у будуће анонимие жалбе не узимају у призрење, него ли се без икаква даљег иоступка улажу „ ас1 ас4а". Стављајући то до знања српско-православном свештенству и народу ове Богоспасајеме еиархпје, напомиње се свакоме да на тужбе и прпјаве своје право и име |

напомеиа, и презиме, затим дан, мјесец и годину као и мјесто одкуд се шта доставља, тачно означи, и онда тек пријављено моћи ће се у расуђење узимати. Црквене оиштине и парохијални као и протопрезвитерски уреди, имаду своје дописе у потпуно службеном виду са редовннм бројем и притиснутнм печатом конзнсторији шиљати. Који од парохијалних уреда нема свога печата, може га преко ове ковзисторије наручити уз пошиљку 4 до 6 форинти. Из конзисторијалне сједнице, у Сарајеву, 27. августа 1892. Српско православна АЕ. Митрополитска Конзисторија Дабро-босанска. (М. П.)