Branič

стр . 974.

Б Р а н и ч

број 10-12.

лист утидати плодно на иравну књижевност и правознанство, јер нам сама управа удружења даје гарантије за то, у коју су ушле најјаче снаге на правној науци. Овај часопис почива, по своме програму, на строго научном правном земљишту, те но томе нема сумње да ће имати јаког утицаја и на развиће правне науке и на судску јуриспруденцију. Поввћавање Народног Богатства. Наводњавањем земљишта по примеру културних народа. Јавно предавање дргЛано у дому Срнскога Пољопривредног Друштва. М. С. Милошевић, инжињер. Београд. Државна штампарија. 1901. Цена 0*60 дин.

У Ба геуие 1п1:егпа1;10па1 е1; с1е 1Је§-1з1а1доп сотрагее штампан је чланак 1_/НЈ81оЈге (1'ипе сосШЈсаИоп тј. Историјскп преглед кодиФикације црногорског законика, од г. В. Богишића.

Г. Ш. М. Перић, проФесор на Великој Школи, штампао је свој реФерат о најновијем нашем закону о независности судској од 19 јануара 1901 г. у четвртој свесци за месец август ове год. у париском листу Неуие с1и БгоН РићПдие е1 с!е 1а бсЈепсе РићНчие. Чланак овај носи наслов : Ј^а 1о1 вегће виг ПпатоуЈћЈШе с!ек ји§-ез.

Срђ, лист за науку и књижевност, почетком 1902 године почео је у Дубровнику да излази двапут месечно, у свескама од два до три табака. Годишња му је цена за Србију 15 франака у злату. Рукописе и писма слати Уредништву »Срђа«, а претплату Администрацији његовој.