Branič

472

,Б Р А Н И Ч"

У 12.30 часова, пошто је примио запнсник о раду бројача гласова заменик претседника саопштава, да су бројачи гласова утврдили, да је на скупштини по списку присутних било 169 а да је гласало 168 адвоката, и да је за члана испитног одбора за судијски испит изабран Владимир Симић, адвокат из Београда са 128 гласова. Секретар, Заменик претседника, Лука Пешић, с. р, Милан Ж. Живадиновић, с. р. Оверачи записника: 1) Тодор Начић, с. р. 2) Др. Саво Стругар, с. р. 3) Миша Леви, с. р.

Седница од 16 октобра 1940 год. Уписани су у именик адвоката: Шкорић Мирко са седиштем у Богатићу, Меламед Др. Ранко и Гамс Андрија са седиштем у Београду. Уписани су у именик адв. приправника: Каралић Крста, код адв. Андрића Радивоја, у Обреновцу са почетком вежбе од 1 септембра 1940; Клајн Др. Андрија код адв. Клајна Др. Фрање у Београду, са почетком вежбе од 9 октобра 1940; и Данчевић Владимир код адв. Матића Зарије у Београду, са почетком вежбе од 10 октобра 1940. Одобрен је прелаз адв. приправницима: Матићу Илији од адв. Надежде Вукадиновић код адв. Галијана Фрање у Београду; Стојановићу Богомиру од адв. Јевтића Данила из Свилајнца код адв. Гавриловића Николе у Крагујевцу; и Димитријевићу Василију од адв. Матића Зарије код адв. Стефановића Борислава у Београду.

Седница од 23 октобра 1940 год. Одобрен је прелаз адв. Гатину Јурју из Параћина у Лесковац, с тим, да пресељење може извршити одмах по публиковању огласа у Службеним новинама, а за преузиматеља његове канцеларије именован је адв. Главички Божидар из Параћина. Уписан је у именик адв. приправника Нововић Богдан код адв. Кунтића Албе у Београду са почетком вежбе од 16 октобра 1940. Одобрен је прелаз адв. приправницима: Голубовићу ЈБубивоју од адв. Барте Др. Адама из Београда код адв. Ђорђевића Будимира у Сопоту, Живановићу Браниславу од Јоксимовића Др. Драгића код адв. Богдановића Добросава у Београду и Конфину Сабитају најпре од адв. Демаја Морица код адв. Алву Марка, па после од адв. Алву Марка код адв. Карића Леона X. у Београду.

Седница од 6 новембра 1940 год. По одредбама статута „Бранича" изабран је редакциони одбор у који су ушли: Заменик претседника Живадиновић Милан и чланови одбора коморе Благојевић Др. Видан и Вукчевић Др. Радоје. Одобрен је упис у именик адвоката: Алкалај Олги и Богосављевићу Спасоју са седиштем у Београду. Одобрен је упис у именик адв. приправницима: Поповићу Илији код адв. Писаревића Стевана у Шапцу, са почетком вежбе од 29 октобра 1940; Подунавцу Милутину код адв. Димитријевића Љубише у Београду са почетком вежбе од 1 новембра 1940; Рафајловићу Ђорђу код адв. Поповића Андрије у Београду са почетком вежбе од 20 октобра 1940; Кнежевићу Видославу код адв. Начића Тодора у Београду са почетком вежбе од 1 новембра 1940; Урошевић Ковиљки код адв. Ђорђевића Будимира у Сипоту са почетком вежбе од 18 октобра 1940; Станковићу Душану код адв. Стојића Др. Миленка у Београду са почетком вежбе од 1 октобра 1940; Брадићу