Branič

\

ИЗ АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ — БЕОГРАД 473

Урошу код адв. Тупањанина Васа у Београду са почетком вежбе од 1 новембра 1940; и Николајевићу Борку код адв. Крчевинца Димитрија са почетком вежбе од 1 новембра 1940. Одобрен је прелаз адв. прпиправницима: Милановићу Војиславу од адв. Вукадиновића Милоша код адв. Чогурића Радула у Паланци, ЈанковићуШљивићу Миодрагу од адв. Вукадиновића Вукадина код адв. Урошевића ЈБубише у Крушевцу, Јовановићу Драгославу од адв. Симића Драгољуба код адв. Трифуновића Николе у Београду, Јовановићу Миловану од адв. Вукомановића Миладина код адв. Влајића Миодрага у Крагујевцу, и Јовановићу Милошу од адв. Влајића Миодрага код адв. Вукомановића Миладина у Крагујевцу. Избрисани су из именика адв. приправника: Стевановић Божидар и Тзорђевић Боривоје под 1 нов. 1940 год. због ступања у стални кадар. Одређени су за чланове рекламационог одбора у Београду чланови Одбора коморе: Дуканац Савко и Жугић Трипко, а за заменике Алкалај Сима и Ивковић Драгомир.

Седница од 13 новембра 1940 год, Одобрен је упис у именик адвоката: Биро-у Золтану и Михаиловићу Радомиру са седиштем у Београду. Избрисан је из именика адвоката Буљик Др. Јанко под 23 октоб. 1940 због преласка на територију друге Коморе. Одобрен је упис у именик адв. приправника: Ћурчији Јовану код Стефановића Борислава у Београду са почетком вежбе од 4 новембра 1940; Атанацковић Љубинки код адв. Богосављевића Спасоја у Београду са почетком вежбе од 12 новембра 1940; Марјановићу Милораду код адв. Фотића Милана у Београду са почетком вежбе од 5 новембра 1940; Руском Славку код адв. Кунтића Албе у Београду са почетком вежбе од 12 новембра 1940; и Бајићу Душану код адв. Кузмановића Емила у Београду са почетком вежбе од 1 новембра 1940. Одобрен је прелаз адв. приправнику Јовановићу Светиславу од адв. Демченка Алексеја из Раче код адв. Симоновића Драгољуба из Крагујевца. Избрисани су из именика адв. приправника: Пекић Илија под 31 дец-. 1939 због преласка на територи.ју друге Коморе, Јовановић Миодраг под 22 апр. 1939 због ступања у државну службу, Дабић Ратомир под 1 нов. 1940 због ступања у сталан кадар, Обрадовић Радомир под 19 апр. 1940, јер се по смрти принципала није за прелаз јављао, Милисављевић Ратко под 17 окт. због ступања у државну службу и Шрамек Рудолф под 29 окт. 1940 због ступања у стални кадар. На предлог заменика претседника Живадиновића Милана, Одбор је једногласно одлучио да се у Браничу одштампа нотица под насловом ,,пажња адвокатима", којом да се позову адвокати, да Комори достављају извештаје и преписе пресуда односно закључака, који су донети противно Правилнику о висини награда за адвокатске послове, односно који су донети противно прописима Грађанског парничног поступка о парничним трошковима. Претседник Симић саопштио је да је адв. Др. Душан Кастел из Београда поклонио Комори за библиотеку укоричене комплете службених новина почев са 1927 до 1931 године закључно, што је Одбор са захвалношћу примио на знање.

Седница од 20 новембра 1940 год. Одобрен је упис у именик адвоката: Никићу Др. Федору, Лазићу Драгославу, Миладиновићу Слободану и Ронају Др. Акош\ г са седиштем у Београду. Брисани су из именика адвоката: Костић Драгослав из Лазаревца под 10 нов. 1940 због смрти — преузиматељ Никодијевић Радован, адв. из Београда, Кремић Вељко из Ужица под 30 нов. 1940 због смрти -— преузиматељ Боровић Јован, адв. из Ужица, Поповић Тодор из Рековца под 16 нов. 1940 због одрицања — преузиматељ Мијушковић Михаило, адв. из Јагодине и Вукадиновић Вукадин под 15 авг. 1940 због постављења за јавног -бележника у Старој Пазови.