Branič

■478

,Б Р А Н И Ч"

друштву са Београдском комором поради на томе, да се установи систем маркица за осигурање адвоката. IX. — ХП редовна годишња Скупштина Адвокатске коморе у Скопљу ; завршена је у 13 ч-асова. Перовођа, Мирослав Ћ. Анђеловић, с. р. Записник оверавају: изабрани оверачи: 1) Л>уб. Ста.менковић, с. р. 2) Василије Стевановић, с. р. Секретар, Претседник, • Стеван Тривунац, с. р. Драг. Т. Тасић, с. р.

На тедеграфске поздраве скупштине ове Коморе упућене скупштинама Адвокатских Комора у Београду и Загребу, примљени су следећи одговори: Из Београда: „Скупштина Адвокатске Коморе у Београду поздравља рад Ваше скупштине са најлепшим колегијалним жељама. Претседник, Си• мић." Из Загреба: „Захваљујемо на колегијалноме поздраву и изразу брат• ске солидарности. Узвраћајући једнаке осећаје увјеравамо Вас о нашој нај1 бољој вољи да сложно сарађујемо са свнм Коморама и колегама у држави за интересе сталежа и у опће за право, правду и законитост. Желимо и Вама и Вашој скупштини успјешан рад. Адвокатска Комора у Загребу. Претседник Др. Политео." Претседник, Драг. Т. Тасић, с. р.

Седница 10 октобра На седници ужег — извршног Одбора, одржаној на дан 10 октобра 1940 г. којој су прмсуствовали: претседник Драгутин Тасић, чланови Благоје Поповић, Крунислав Органџијевић, Др. Јосип Седмак и члан секретар "Стеван Тривунац,, донесене су следеће одлуке: Примљен је на знање акт Ђорђа Коцића адвоката из Ниша, да, за извесно време неће обављати адвокатуру. Одобрено је у скраћеном року пресељење адвокатске канцелари.је Милисаву Анђелићу, адвокату из Пријепоља у Плевље. Уписани су у именик адвокатских приправника: Крсто Мудреша код Владимира Знаменског, адв. из Ђаковице. Јанко Диковић, код Живка Костића, адвоката из Скопља. Видаку Петровићу, адвокатском приправнику одобрен је прелаз из канцеларије Ђуре Крџалића у канцеларију Љубомира Ђерасимовића, оба • адвоката из Лесковца. Примљено је на знање да је Божа Милетић, адв. приправник из Приштине ступио на вежбу у срески суд у Вучитрну. Решено је да изда уверење о службовању Драгомиру Муњићу, пословођи Коморе. Решено је да се издаду уверења о вежби Будимиру Горуновићу, Мирку Анђеловићу и Драгољубу Бојовићу, адвокатским приправницима. Решено је да се обустави поступак према Блажи Станковићу, адв. приправнику из Ђаковице, пошто је извештајем Среског суда у Ђаковицн утврћено да је његова вежба стварна. На седници ужег — извршног Одбора одржаној на дан 24 октобра 1940 г. којој су присуствовали: претседник Драгутин Тасић, чланови: Др. Јосип Седмак и Благоје Поповић и члан секретар Стеван Тривунац доне»сене су одлуке: