Branič

■518

Уелучају спречекости потписатог замењиваће га у суду г. Војислав Цветковић, судија, као најстарији судија, као претседника суда, а у пословима администрације суд. управе г. Родол>уб Конић, судија. Г. Родољуб Конић, судија, г-ђица Љубица Недељковић, секретар суда, и суд. приправиици Миодраг Марковип и Милак МарковвВ водиће контролу и надзор над целокупиим осоОљем суда, изузев г. г. судија, како у погледу рада н.иховог тако и у погледу тачног доласка на дужност, отсуства, 6олован>а и осталих персоналних ствари. Нарочиту пажњу обраћати на рад осооља, да се послови отправљају уредно, правилно, брзо и оез застоја, а за сваку неисправност лично ће мк доставити писмени реферат. Суд. приправкици г. г. Миодраг Б. Марковић и Милан Д. Марковић примаће пошту одељења суд. управе, водиће све уписнике и регистре и радити на администрацији по упутствима. У см. чл. 27 т. ј . Уредбе о оцењивању судија редовних судова, чланови комисије за оцењивање г. г. судија среског еуда за град Београд биће поред потписатога као претседника г. г. Спасоје Нешковић и Ћурђе МаринкоБић.а њихови заменици и то претседника г. Војислав Цветковић, а чланова г. г. Томаш Пулевић и Чедомир Стефановић. На основу §§ 32 и 42 Закона о чиновницима у комисију за оцењивање овога и срескога суда за град Београд одређујем за претседника г. Војислава Цветковића, а за чланове г. г. Спасоја Нешковића и Ђурђа Маринковића, а њима за заменике г. г. Чедомира Стефановића и Дамњана Трифуновића. Деловођа обеју ових комисија биће секретар г-ца Љубица Недељковић, а њен заменик суд. пристав г-ца Војислава Тишма.

РАД ПО КРИВНЧНИМ ЈЗРЕДМЕТИМА II Судско одељење Прво кривкчно веће: З г састав овог већа улазе: претседник суда г. Миодраг Филиповић, као претседник већа и еудије г. г. Милутин Мрваљевић, Драшко Стојковић и Милан Глишић. Веће од петорице поред именованих г. г. еудија сачињаваће и судије г. г. Драгослав Ђорђевић и ЈБубомир Јончић. У случају спречености претседкика суда, замењиваће га као претседника већа г. судија Милутин Мрваљевић. На случај спречености кога од члакоЕа већа замењиваће их еудија г. Драгослав Ђорђевић. Записничари овога већа биће: Петар Коробаревић, Благоје Левковић, Др. Мирко Бесаровић и Радивоје Ђурић.

Делокруг рада овог већа: 1. Сва суђења по кривичном закону и Закону о штампи уколико спадају у надлежност кривичног већа. Судиие по предметима окривљеника чија су почетна слова презимена: А, Б, В, Г, Д, Ђ, Е, Ж, 3, И, Ј, К, Л, Т и Ф. 2. Доносиће све одлуке о истакнутим питањима по Закону о штампи и Кривичном законику. 3. Решаваће и доносиће одлуке о истрагама и истражним затворима и судити по свима предметима по којима је изузето друго кривично веће и по којима је до сада радило ово веће. 4. Доносиће одлуке у см. § 108 к. с. п. о преузимању поетупка и: оеталом. 5. Радиће администрацију свих својих предмета; и 6. Решаваће све што се односи на одлагање казни, по захтевима за поновно суђење и све остале ствари по захтевима и питањима сем криввчних призива.