Bratstvo

авион

__ [55 _ 0

тријаршијске пркве. Митреполит моли, да се дозволе течајеви и да се

дозволи званични лист, који (би доносио наређења и посланице, да се

дипне забрана релилиозне пропаганде и да се православној цркви осигурају она права, која она има по законима Совјетске Рубије.

Жишвот свештеника у селу постаје сваке године тежи, јер се према, свештенству најсуровије постуша. У селима Грушки, харковске губерније, у селу Крива Коса мелитопољскор округа, на мајуру Дјогтрарином купјалнског округа одувето је свештеницима цело имање. Епископа ОСинезија Ужевског опорезовали су сумом од 17.800 "рубаља, а старца свештеника, Јемошевка Уфимског натерали су да кулучи. Овештенике села ЈБук вотоке области присилили су да изради 222 кубика, дрвета. Митрошолита, московскот Сертија Ми су из стана, јер није 05 у стању да плали станарину.

Аптирелигиозна поворка деце у Москви.

По официалној статистици кров“ десет тодита, затворено је у самој Украјини 2573 православне цркве. По тој статистити подине 1928 затво= рено је у Украјини 19 цркава, год. 1929 — 154 православне цркве, 11 манастира. У целој Совјеској Русији године 1929 затворене су 338 шраво-_ славне шркве Осим тога уништене су велике грађевине исторшјаке вредности и то чувени Симонов манастир у Москви, храм Рождества Бопородице у Москви, храм Вознесења у Нижњем Новгороду. Велике грађевине, које (су познате у целом свету, Кијево Шечејрска, 'Пројице-Серријевеска Лавра, Саровски, Дивајевеки манастири, Оптижа и илова, пустиња, Ново-Јерусалимски, Донски, Данишов,“ Убрешшки (у Москви, Опасо-Јаловљев (у Ростову), Спасо- Јефимовски у Суздалу затворени су илли разрушени, а последњи је претворен у Тамшицу. Ототине друлих манастира,

- разрушени су и монаси њихови прогнани су у далеке крајеве, Исалки=