Danas

as 1 6 subota

- nedelja, 3 - 4. jun 2000.

PREDRAG MILOSAVLJEVIĆ

· Beograd - Modna Senso revija održana preksinoć u Puškinovoj 7. Kreator Jelena Milošević.

U senci uzavrele pol atmosfei ja se proces ruiniranja ostataka privrede i širenja i produbljivanja bede. Ako se može sporiti o uzrocima propadanja, trebalo bi da budu nesporne cifre koje o tome svedoče. Tabela koja se objavljuje, kao svojevrstan taksimetar propadanja, iz dana u dan će

beležiti promene. Ako koza laže, rog ne laže. a

Moguća mesečna zarada prema društvenom Droizvodu

Moguća penzija _ prema društvenom proizvodu

Prosečna

Društveni zarada za

proizvod za 2000. god.

Gubici . u privredi

| =EHBI|BI | NICOM

weathe

Tel/Fax 011 322 3842 027 63 481 7 027 63 663

Prognoza za Jugosloviju: Vedro i još toplije. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Minimalne temperature od 7 do 12 stepeni, a maksimalne od 25 do 28 stepeni. Na Primorju sunčano uz maksimalnu temperaturu do 27 stepeni, u Podgorici oko 30 stepeni. Zanimljivo je da je ovih dana temperatura Jadranskog mora znatno iznad normale za ovo doba godine, i na Crnogorskom primoiju je od 21 do 24 stepena.

Prognoza za Beograd: Sunčano i toplo, uz slab vetar promenijivog smera. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura oko 12 stepeni, a maksimalna 27 stepeni.

Prognoza za Niš: Sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog| smera. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura oko 11, a maksimalna 28 stepeni.

izgledi vremena za naredne dane: Sutra i tokom prva dva dana sledeće sedmice biće veoma toplo vreme uz maksimalne temperature od 27 do 30 stepeni sutra i od 29 do 33 stepena u ponedeljak i utorak.

Saradnja Crne Gore ı Albanije

Majavljen saglinačaj na nPI7i Podngorica-Slatlal

Podgorica - Vlada Crne Gore najavila Je ponovo uspostavljanje železničkog saobraćaja između Podgorice i albanskog grada Skadra.

Tokom posete Albaniji 23. maja crnogorski premijer Filip Vujanović najavio Je potpisivanje sporazuma O saradnji u domenu Železničkog, avionskog i drumskog

transporta. Vujanović je kazao da će te dve zemlje izgraditi dalekovod visokog napona koji će povezivati Podgoricu i albanski grad Elbasan, kao i železničku prugu između Podgorice i Skadra. Železnička pruga Podgorica-Skadar duga je više od 50 kilometara, a izgrađena je 1987. godine. (Beta)

Mania piata 70010 BPBIDJE I0OViraili

Sarajevo - Vozaču federalnog premijera Enesu Colpi biće oduzeto 30 odsto od plate, zbog prijetnje novinaru Dnevnog avaza Adiju Hadžiarapoviću - odluka je Zajedničke službe Vlade Federacije BiH, piše federalno Oslobođenje.

„Nakon dugog odlučivanja, Vlada Je, eto, odlučila i potvrdila funkcionisanje pravne države. Kada napadneš novinara oduzmu ti 30 odsto od plate, a kad napadneš premijera može da bude svašta. Da ostaneš i bez plate i mnogo čega Još. Cudna neka pravna država“, stoji u komentaru Oslobo-

đenja.

List napominje da je ova afera započela u zgradi Vlade FBiH, gdje je Colpa priprijetio novinaru Hadžlarapoviću,

zbog čega je na izboru za novinara godine glavni urednik Dnevnog avaza odbio da primi nagradu za najbolji list u

prošloj godini. (Srna)

Crnogorsko _ primorje

prošlogodišnjem iznosu.

35 maraka.

Podgorica - Cijene u hote]lskom ı privatnom smještaju tokom ovogodišnje sezone na Crnogorskom primorju uglavnom su zadržane na

Polupansion u toku glavne | sezone, od 11. jula do 20. avgusta, iznosiće u hotelu HTP „Boke“ , luksuznoj „Plaži“, u dvokrevetnoj sobi 60 maraka, „Igalu“ 45, a u ostalih pet hotela ovog preduzeća 40 maraka. Cijene u pred i postsezoni su niže za oko 30 odsto. Pun pansion u glavnoj turističkoj sezoni u „DeJjfinu“ u Bijeloj je

V. K.

(smiva se ana menunanptina hanka li Ern0j B0Pi

Brisel - Međunarodni finansijer Džordž Soros i crnogorski ministar finansija Miroslav Ivanišević su juče u Briselu saopštili da je konzorcijum investitora, na čelu sa Soros fondacijom za ekonomski razvoj, odlučio da u Crnoj Gori osnuje prvu međunarodnu banku -“Euromarket banku A.D.“ s osnovnim kapitalom od 11,2 miliona nemačkih maraka, koja će početi da radi u julu ove godine i imati sedište u Podgorici. „Euromarket banka A.D.“ će raditi po zakonu o bankarskom poslovanju Republike Crne Gore, biti pod nadzorom crnogorske centralne banke i, pored štednje i međunarodnog finansijskog poslovanja, poglavito kreditirati poslovanje malih i srednjih preduzeća. (Beta)

_ Međunarodno špedicija RERODROM BEDG ~ MID PREVOZ pošiliki-robe

* Pomorski prevoz < UVO - IVO} ~ me

Zavite u nekom gradu skoro jedanaest godina, mislite da ga dobro poznajtete (memorisanje naziva ulica kojima prolazite se podrazumeva), a onda stane gradski prevoz, profesor odloži odbranu diplomskog rada za sutradan (neću mu dati ni da lizne „belu osu“), i vi tako besni zapucate on foot preko Gazele. Tu počinje sličnost sa gore pomenutom zZemljom. Dok vam ugljen-monoksid miluje plućne alveole, grabite krupnim koracima ka novobeogradskoj obali Save željno je iščekujući. „Pod nogama“ vam ostaju tamnoputi ljudi čije pokućstvo čine kutije i limenke prekrivene prljavim čaršavima i ćebadima koje su pretvorene u „udobne“ kreveteifotelje. Lepo im je tu: imaju zaklon od sunca i kiše, tu je Sava da se „plaknu“ i Centar Sava da pogledaju neki dobar film ili odu na neki koncert.

~ Ulica 14.decembra 83 a el: 011/458-853, fax: 011/44444-75 _/

ica Oo0ye Azane fFrancuslci i italijanski sirevi brie, mozzarela, parmezan,

gorgonzola, ODO oučiji sir sa

tjanske salame i mortadele ____Parma pršuta... Uarnska ı francuska vina

rdinije...

chianti,soave,barbera, chablis, beaujolais

GLAS

Genipabu

A kada pređete most, dočekaju vas široki osmesi omiljenih reklama i onog malog „grobara“ sa „stilom pobednika“. Pored njih trči kao sumanut neki tip koji hoće da pobedi i tako izabere bolju budućnost. Prosto mi je bilo žao što je u kadar morala da uđe ta jadna „sedamnaestica“ koja samo što se nije prelomila na „harmonici“.

Dok sam prolazila kroz osvetljeni podzemni prolaz, pogled mi je pao na narukvicu. Šta ako sad kod CK uđem, slučajno, u neki bus i neki kreten mi je „mrdne“? Jeste da sam ja platila samo 5 dolara kod Sterna, ali ko će sada ponovo da plaća put do Rio de Janeira, naročito kada od

sutra mogu da zaboravim na

studentsku razmenu? Narukvica je, srećom, u „še-

zdesetpetici“ ostala na ruci, ali

nisam ni za sekundu skidala po-

A E E · Pi M ES BRONHITIS,

Specijalistička ordinacija "Teodor" u Novom Sadu i Beogradu, već 16 godina sa velikim uspehom, uz klasične, · primenjuje i prirodne metode lečenja oboljenja disajnih | organa, kao ] alergijskih oboljenja. i Pr. Teodor Čordarovi

spec. pulmolog-alergolog

gled sa nje. Što od silnog zamoTa očiju, što od one „bele ose“ u rancu, kod Fontane sam osetila glad. „Mekić“ Je bio pri ruci (volim tu kapitalističku plastiku od cheeseburgera i domaći pomfrit), vratila se snaga i za tren sam bila u Zemunu.

A Genipabu... Pesak ko pe-

(bolje je „jelen“ pivo), ali su

sni. Dragi prijatelji, ne sanjajte daleki Brazil. Sve to imate i na Drugom dnevniku. _ Tatjana Milošević

DOSTA JE za 7 )anns

fel./fox: 011/694-310, 605-555, 601-555 lok. 2307, 2263, 2273

Pe rerne

{upcran kašoli, sinusifis, poremećaj imunitefa...})

emaa

OGLAS

sak, more slano, talasi veliki, | Cerveja „Antarctica“ nije neka —

škampi za tri dolara prvokla- -