Danas

aca 9 9. juna

Odmah po dolasku u Edegem, Živopisno belgijsko Selo.

alo me je prijatno iz-

e narednih jedanaest

šest Hi

enje. Der Elst, hotel

što mi je, već po ON na

briselski aerodrom, zapalo u OGi

jeste neverovatno obezbeđenje. Domaćin se svojski potrudio da sve zna-

· tiželjnike, među njima i veliki broj naših ljudi u Belgi- Ji, drži na propisnom rasto-

_ Janju od nas. Sve vreme · kretanja - inače autobus ko-

j- ji prevozi našu reprezenlia- |

taža o ) S VakODi od uccanikal

ciju Je ofarban u boje naše

· Trobojke - u pratnji imamo” po 4, 5 policijskih vozila

ok su svi putevi koji vode

rema našem hotelu strogo.

kontrolisani. Ista pravila

n ODO DR OM. terenu. Tokalnog kluba, prate sa tribi na bez prava na direktan

između, prvog dana rel

· Sirajućih, treninga | mo upražnjavajući tenis, že i za brojne televizijske

ekipe koje revnosno prale i. Zainteresovanih za.

prvensiva. Ono

Evropsko Dodno vremena

malo slo

stoni tenis, plivanje, bilijar. |

Belgija i Švedska večeras od 20.45 časova otvaraju šampionat

Bomacin pot pritiskom

Konačno Je došao ı dan početka Evropskog prvenstva u fudbalu. Otvoriće ga, po tradiciji, utakmica između reprezentacije domaćina Belgije i Svedske u okviru grupe B, koja počinje u 20.45 časova na stadionu Kralj Baduen u Briselu. Meč će suditi Nemac Markus Merk.

Belgijanci bi trebalo da bu- ·

du u blagoj prednosti jer će igrati pred svojom publikom, ali upravo pritisak, domaće javnosti u vidu velikih, možda ı nerealnih očekivanja, koji Je posle nekoliko dobrih partija „crvenih đavola“ u stalnom porastu, može biti limitirajući faktor. Selektor Rober Vasež svestan je značaja prvog meča:

ne treba očekivati vatromet golova. Prethodno EP u Engleskoj otvoreno je susretom domaćina ı Svajcarske (1:1), a i premijere ranijih evropskih i

- Svaku utakmicu je dobro dobiti, ali naravno da su tri boda na premijeri za nijansu važnija. To može biti veliki psihološki stimulans, posebno Za nas koji igramo na svom terenu.

Tradicija govori da večeras

Promocija Fondacije KK C. zvezda

Okupljanje svih gempracija

Danas, u 11 časova, na Malom Kalemegdanu okupiće se zvezdaši iz više generacija kojimo je u ime Upravnog odbora, nedavno osnovane, Fondacije KK Crvena zvezda, poziv uputio predsed-

nik Fondorije Nebojša Popović. Osnovni zadatak Fondacije biće per Radničkog iz Kragujevca, | U Bo aRa briga o igracima, trenerima i svim drugim članovi- i ma koji su dali doprinos uspesima kluba, a kojima živolne okolnosti nisu naklonjene i i potrebna i im |e pomoć. Ovaj susret biće prilika da se svi zvezdaši upoznaju detaljnije sa planovima i melo- ni || druženja na preuredenom Molom Kalemegdanu, poseliće Muzej i obići prostor sporiskog komeks Košorkoški klub Crvena zvezda

dom rada Fondacije. U nastov

a Kalemegdan.

svetskih šampionata po pravilu su se završavale rezultatiDry ():0)) |:0), 11, retko 2:00);

- Navijači sigurno Žele atraktivan meč za početak prvenstva. Nama to neće biti važno - pobeda je glavni i jedini cilj. Šveđani su staložena, od-

Ratlakovi

Dva dana ı pre zvaničnotj počelka prela_2000 roka (12. jun), Partizan je doveo još dvojicu novih fudbalera. Doskorašnji što-.

rođen 1980. godine) juče je | fvorogodišnji ugovor sa crno- i im se al HOV ODOH golm

lično organizovana ekipa, ali mi smo takođe sposobni ı da atakujemo i da se branimo rekao je Vasež.

OS LI tandem Švedske Tomi Soderberg - Lars | . ” da ra-

GRUPA B: Turska Italija (14.30, OM)

GRUPA D: Francuska - Danska (18.00, Briž)

Holandija - Ceška” (20.45, Amsterdam) —

čuna na tri ključna igrača, po jednog u svakoj liniji tima. Ozbiljne povrede otpisale su Kamarka, Svarca ı Andreasa Andersona, ali iznenađujuće brzo oporavio se prvi golgeter Henrik Larson. Veliki su izgledi da će ovaj Afro-Sveđanin večeras početi svoj prvi meč otkako Je prošlog oktobra na meču Kupa UEFA Seltik - Lion doživeo dvostruki prelom noge. II BI

Ć i 1opić

v.

0 ao

ı zrenju--

SRĐAN STEVANOVIĆ

subota-nedelja, 10-11. jun 2000.

13

Reprezentativci Jugoslavije treniraju u Edegemu

Pnrgvena pnDliV tinećelinaša

Specijalno za Danas

Jugoslovenski reprezentativci polako se privikavaju na „EURO-režim“ koji im Je nametnuo Stručni štab po dolasku u Edegem kraj Antverpena. Na raspolaganju su im izvanredni tereni, domaćini VIše nego ljubazni, a kad Je o uslovima reč svi ih ocenjuju kao - vrhunske.

Na konferenciji za štampu, logično, najbrojniji su bili jugoslovenski novinari, ali su i Slovenci došli u velikom broJu. „Sta Je s Katanecom, nešto mi se ne javlja, a tako lepo smo se napričali nedavno na Bledu“, usput Je upitao Boškov jednog od slovenačkih novinara. „Koji rezultat ste dogovorili“, uključio se u šaljivi ton Siniša Mihajlović, pre nego što je kolega odgovorio našem selektoru.

Boškov Je saopštio da su svi igrači zdravi, da se radi po planu i najavio trening utakmicu za subotu popodne. Protivnik će biti Katalon iz Sen Katalen Valena, lokalni trećeligaš. Nikog, naravno, nije interesovala taktika, niti ishod OVOg trening meča, svi su želeli da čuju šta će biti na premijer! u utorak proliv Slovemije.

__RUKOMET

Kvalifikacije za SP: Danska - Jugoslavija (Subota 16 85. JV)

Pnolaz i sa minus ini

Najbolji rukometaši Jugoslavije danas u 16.15 časova (TV prenos) igraju sa Danskom revanš utakmicu (u Randersu, 400 kilometara od Kopenhagena) kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo. Prvi meč završen Je pobedom naše reprezemtacije od 26.22

Pre polaska iz Beograda desno krilo plavih Zikica Milosavljević je prokomentarisao predstojeći susret:

- Moramo da poboljšamo igru u odbrani da bi golmani mogli bolje da brane. Mislim da prednost od četiri gola nije mala ı da ćemo uspeti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.V. M.

___Selektore čuvaj se: Boškov na jučerašnjem treningu

: SVe reprezemtaGije sli kvalitetne, niko nije došao bez ambicija. Važno Je dati gol više, neophodno je imati 1 bar malo sreće. Naši rivali su Jaki, izanaliziraćemo njihovu igru gledajući TV snimke, ali neću zamarati igrače „celovečernjim programom“. Odgledaćemo samo delove iz više utakmica rekao Je Vujadin Boškov.

Predrag Mijatović ne vol da unapred određuje favorite, ne sviđa mu se što su plavi već proglašeni za četvrtfinali-

ste, ali i on procenjuje da „Jugosloveni imaju kvalitet za drugi krug“.

Sıniša Mihajlović misli da bi mnogo bolje bilo da su pripreme organizovane na Zlatiboru, a ne na Dalekom istoku. Ipak, optimistički poručuje: - Red Je da uspehe u svojim klubovima pretočimo ı uspeh reprezentacije. Trebalo bi da prođemo u četvrtfinale, posle po „nokaut“ sistemu svi imaju iste šanse.

Cedomir Milinković

K-) 1 :1•-B1 (40 Svetska liga - 5. ı 6. kolo

Sansa ıı Apijentini

Poslednje dve utakmice Svetske lige na gostovanju naša odbojkaška reprezentacija igra u Argentini. Predviđeni raspored petak - nedelja Je promenjen, zbog generalnog štrajka u petak, kada zbog umanjenja plata u ovoj zemlji ništa neće raditi. Prvi meč Jugoslavija igra u subotu u 18 časova (po lokalnom vremenu) u Rozariju, a narednu u nedelju u isto vreme. Posle polovičnog uspeha u Italiji i Kanadi, plavima je potrebna Još jedna pobeda, da bi ispunili plan selektora Zorana Gajića, odnosno, da bi se vratili u Beograd sa dovoljnim brojem bodova koji bi približili plasman na finalni turnir u Roterdamu.

Jedna pobeda Je realnost, jer se naši reprezentativci u Argentini susreću sa problemima koji nemaju veze sa utakmicom, ali itekako utiču na raspoloženje u ekipi. Pu-

tovanje od Vinipega (Kanada) do Rozarija je trajao 28 sati, a kada su konačno stigli, sačekao ih očajan smeštaj u hotelu ı totalna neorganizovanost domaćina.

Ne samo zbog toga, Argentina nije protivnik za potlcenjivanje. Do sada, neoček!vano Je izgubila dva meča u Kanadi, ali je zato savladala Rtaliju (u prvom susretu) na svom terenu. Jugoslavija se nije sastajala sa Argentinom od 1992. godine, medjutim, kvaliteti ovog tima dobro su poznati. Argentinski odbojkaši igraju u najjačim ligama, a njihova reprezentacija Je poslednjih nekoliko godina medju najboljim svetskim ekipama (bez obzira što do sada nije osvajala trofeje). Poslednje četir: godine takmiče se u Svetskoj ligi, ali prošle sezonenisu iskoristili priliku, kada su bili organizatori finalnog turnira.

V. Milosavljević

Ganolina pnenušta tnofej

Hipodrom kod Careve ćuprije ljubiteljima konjskih trka u nedelju prezentuje šest trka, po tri kasačke ı galopske, s početkom u 17.00 časova.

Glavne trke dana su galopska „Surčin Internacionalna“ trka na 1.700 metara i memorijana kasačka trka „Duško Popov“ (u dva trčanja), na 1.000 metara. Boje domaćina glavne galopske trke, ergele „Surčin“, braniće Gilgameš,

Torina ı Stereo Dancer, a da im.

pomute trostruko slavlje nameravaju grla ergele „M&G Racing Team“, Count de Ios i Bahamian Melody. Šteta je što u trci neće učestvovati asOVi štale „Dragičević“, Catarina di Medici ı Man, kao i prošlogo-

dišnja pobednica ove trke Carolina, vlasnik Danila Cerovića. Bila bi to sjajna trka dostojna svoje kategorizacije (Grupa 1). Ovako Carolina prepušta trofej bez borbe. Od sedam upisanih grla u trci „Duško Popov“, prva tri mesta preferiraju

Fantastique, Avala ı Hit, a da im pomrse račune pokušaće Dorval, Carl Crown ı Etna K. Od prošle nedelje u ukupnom fondu za klađenje na hipo-kare ostalo Je 12.450 dinara ita suma prenosi se u fond prVe trke „Premier. MIL.

Pprgminoza Danas

1. „Premier“: Csillagvirag, Princ Hanover, Lydhurst, Deva 2. „Teodora“: Count Roberto, My First, Temptation, Hur-

Bill King

3. „Duško Popov“: Fantastique, Avala, Hit, Dorval 4. „Surčin Internacionalna“: Gilgameš, Count de Los, To-

rina, Bahamian Melody

5. „Dinamit“: Denvil Dey, Dealer, Danci, Torina 6. „Handikap IV“: Shapelly Winner, Neven, Touch ot Co-

lour, Serena

FOTO: ROJTERS