Džuboks magazin

ČUJTE IH SVAKAKO

GREEN, GREEN, GRASS OF HOME (Zelena, zelena trava doma) TOM JONES. On je nenadmašan! Mada mu je ovo prvi pokušaj da kao hit snimi baladu rezultat je izvanredan. lako ne koristi ni pola svog glasovnog dijapazona i ovaj ~mir ni” Tom nije nimalo lošiji od prethodnih. Naprotiv! A LOVE LIKE YOURS DON’T COME KNOCKING EVERY DAY (Ljubav kao tvoja ne kuca na vrata svakog dana) Ike and Tina Turner. Opet saradnja sa Filom Spektorom i opet a šta bi drugo i moglo da bude nego uspeh. Možda se i sećate da smo imali prilike da slušamo ovu kompoziciju pre tri godine, ail neka se ne 1 jute Martha i Vandellas, koje su je intrepretirale ovaj aranzman je neuporedivo bolji. Violine, Iket tes (devojke u pratnji) i oporo topli glas Tine Tamer su materijal koji garantnje uspeh finalnog prozvoda. YOU KEEP ME HANGIN’ON (Dr žiš me uz sebe) Supremes Ne znam šta vi mislite, ali ja sam bio uveren da Diana Ross I ostale dve devojke neće biti u stanju da za neko vreme daju nešto bolje od melodije „You can’t hurry love” (Ljubav ne možeš požurivati). Drago mi je što sam se prevario jer je novi hit Supremes-a ako ne bolji, onda sigumo isto tako dobar kao prethodnL Još jedan uspeh Tamla Motown sound-a i kompozitorskog trija brace Holand i Lamonta Doziera, FRIDAY ON MY MIND (Mislim na petak) Easybeats Prvi hit ovog ansambla 1, sndećl po njegovim osobinama, ne i poslednji. Tipična beat kompo* zicija uz izvrsno složene glasove (koji možđa malo „miriSu” na Ritlsc) lep početak! LIVING FOR YOU (Živim za tobe) Sonyy and Cher Nije potrebno mnogo komentara. Standardan Sonijev proizvod što ujeđno znači i veoma debar. Naglašen ritam i vokalna pratnja, jednom rečju vrlo sim patično. ZLATNI DECACI su primer kako slava opada kada se ne vodl računa o obnavljanju repertoara I kontaktu sa slušaocima. Na moje, a verujem i vase zadovoljstvo, on! su poslednjih dana i primer kako se slava može obnoviti. Imaju novog basistu, nov repertcar, neki su propevali i dan sing dvorana D* ma omladine u Beogradu Je za vre me njihovog sviranja uvek prepiina. Sve se može kad se га<И!

da li znate

Crni biseri na plod

ф Beograđski vokalno-instrumentalni sastav „Crni biseri” snimio je ovih dana za „Jugoton” svoju prvu ploču. Ploča će biti puštena u prodaju 15. januara. (Obezbedite se na vreme јег „Biseri” kažu da je ploča biser). Na njoj se nalaze melodije „Take me back”, „Pretty Flamingo”, „Here is a heart” i melodija člana ansambla Vladimira Jankovića Džeta ~Ne odlazi”.

MORANDI: „Neću protestovati celog zivota!"

@ Na italijanskim listama popularnosti vodeće mesto ovih dana zauzima melodija „(Уега un ragazzo come me che ama va i Beatles e i Rolling Stones” („Jedan je dečak kao je voleo Bitlse i Roling Stounse”). Melodiju je komponovao Mauro Lusini, a njegova osnovna želja je biia da n pesmi obradi „jedan problem naseg vremena” i da п Danijev repertoar unese nešto novo. Naime, neko je optužio popularnog Morandija da peva samo o „devojkama i ljubavi”. Đanl se naljutio, s uspehom otpevao jednu prava protestnu pesmu i otišao da snima film. Prema Danijevim rečima, posle filma opet dolazi na red ljubav. Naravno, b pesmi.

da li znate da li znate da Bi