Ekonomist

986

rena tako skupo da je pitanje da li bi naša privreda mogla da lako podnese taj teret. Pa sve kadđ bi golemim iroškovima i izgradili tu našu glavnu luku, meprestano bi prijefila opasnost da nam alija bilo kojim prepadom onemogući uporabti te naše luke. Nesmijemo zaboraviti da je Italija nastojala da dođe u posjed Rijeke, ne toliko jer bi joj ta luka bila poirebna, nego radi loga da ju mi ne dobijemo. Prije nego se investira stotine i stotine milijona treba dobro voditi računa dali je ta investicija i sjecurna.

Ono Što je rečeno za Sušah vrijedi i za Bakar samo sa tom razlikom da su teremske poteškoće iu još veće ı da je skroz nemoguće, pa ı sa većim investicijama dobiti toliko slobodnog terena koliko bi bilo potrebno da se izgradi jedan kolodvor za ranžiranje i potrebiti magazini. U Bakru se može dovesti željeznička pruga, mogu se izgraditi i moli, ali je teško i nemog uće izgraditi jednu luku većeg stila.

Na sjevernom Jadranu mi trebamo jednu luku za izvoz drva i nekih artikala Slovenije, budući da ftransporine prilike i komkurencija Rijeke i Trsta imperativno traži da onaj dio prometa koji ·bezuslovno mora na Куатег : Кој; пкакоуа tarifalna politika nemože odvratili od Kvarnera, navrnemo na jednu našu luku. Za laj je promet sušačka luka dovoljna i kad se još izvrše neke investicije, sušačka će luka u punoj mjeri da udovoljni onim zahtje_ ушпа koji se u nju postavljaju.

Osim toga sušačka će luka dobro da posluži za lokalni promet na sjevernom Jadramu, kao i za pulnički promet za čitav naš Jadran. Dobre željezničke veze, blizina kupališta Abacije i Venecije mogle bi iz Sušaka napraviti polaznu lačku za promet stranaca u našoj državi. Boljom subvencijom trebalo bi onda izgraditi brze parobrodske veze sa Dalmacijom i Venecijom kao i kupalištima našeg Primorja.

Nastojanja koja bi išla za time da se pomoću specijalne tarilalne politike na Sušaku podigne jedan promet većeg značenja Treba odbiti iz razloga koje smo naveli, da naime sušačka luka nije ništa drugo nego predgrađe Hijeke i sve što se uradi u korist Sušaka izrodi se u korist Rijeke a to valjda nije i ne može biti naše nastojanje.

Prema tome, sa općeg ekonomskog stanovišta bilo je skroz opravdano što, se povlastica redukcije željezničke tarife za promet preko naših luka nije dala i Sušaku. Naime nije još jasno dali