Ekonomist

387

mi nepftunskim konvencijama nismo obvezani, da sve povlastice ui pogledu tarife koje dajemo Sušaku vrijede i za Rijeku. U tom slučaju mi bi davanjem specijalnih povlastica favorizirali odvijanje našeg promela preko Rijeke па осиш štetu naših luka a to пико od nas ne može fražiti. Nu sve da to i nije uneseno u neptunske konvencije, ako mi i Sušaku dademo posebne povlastice talijanski će delegati kod prvih bilo kojih pregovora izvojštili da će ie povlastice vrijedeti i za Rijeku. Dosadašnji tok raznih pregovora & fome nas je dovoljno polčio.

U centralnoj Dalmaciji ima dvije velike luke Spliti Šibenik. Prednost je Šibenika pred Spljetom, da je on preko ličke pruge та nekih 30 kilometara bliži našim privrednim centrima od Splita. Nu čim se jednoga dana pristupi izgradnji pruge Split—arajevo —Beograd ta će prednost Šibenika da izčezne. Osim toga danas daljnina od 20 do 30 kilomelara u tarifalnoj poiitici ne igra ulogu, dapače kod takozvanih „tarifa na zome“; kod veće udaljenosti tarilska stavka mjenja se svakih 50 do 100 kilometara tako da veća udaljenost od 20 do 30 kilometara ne igra nikakovu ulogu. Obe ove luke dosta su prostrane i sa relativno malim investicijama dale bi se dotjerati do prvorazrednih luka. Obe posjeduju jeltinu električnu energiju, što će dobro doći kod eventualnog podiz nja one industrije koja je sopstvena svakoj većoj luci.

Prednost je Splita nad Šibenikom da je on već sada veći centar, da je grad dvostruko veći i da ima bolje uslove za samo širenje grada. Osim toga njegove su Inke pristupačnije od šibenske, pa Split i sada ima daleko bolje parobrodarske veze me зато за našim lukama nego i sa lukama inozemsiva Što sve treba uzeli u obzir. Split je već danas glavno mjesto ne samo u Dalmaciji nego па našem delu Jadrana, pa mema smisla pored jednog već postojećeg cenliruma u njepovoj blizini stvarati jedan drugi centar. Šibenik kao izvozna luka za ugljen, drvo i bauxit te kao zgodno mjesto za podizanje industrije ima dosta preduvjela za седап гагvitak, Ne mogu sve naše luke postali našom glavnom voznom i izvoznom lukom, pa se meke moraju zadovoljiti i sa sporednom ulogom prepuštajući glavnu ulogu onoj luci koja za takav razvitak ima najbolje preduvjete. Tih 20 do 30 kilometara za koliko je Šibenik bliži od Splita tarifalno ništa me znače i savremenom tarifalnom politikom ta dilerenca dade se glatko eliminirat.