Ekonomist

388

Split već po veličini svoje luke kao i na mogučnost ieO.graničenog razvitka bilo luke bilo grada, ima sve preduvjete da postane naša glavna luka. Sa investicijama koje se sada do“vršavaju, potencjalitet će luke još i da poraste. Doduše ova luka nema mekih tehničkih naprava neophodno potrebitih za funkcioniranje jedne luke nu te se dadu nabaviti bez bog zna vefikih troškova, barem ukoliko se tiče onih naprava koje i ima sušačka luka.

Sjeverna splitska luka kad se jednoć počne sa TijeZinim 12građivanjem biti će u stanju da svlada i najveći promet. Osim Toga u samoj [ој luci nalazi se nekoliko velikih tvornica cementa koje izvozom cementa i uvozom potrebitog ugljena već same mnogo doprinašaju гагунки |е Јшке. One su same izgradile dio pristanišla, a osim loga privatnom inicijativom 12отадији зе зиксезјупо pojedini djelovi obale. Željeznički spoj sa zaledem 12таЧеп je, nema još godina dana, pa je naravno da se djelovanje te izravne veze nije još moglo u punoj mjeri osjetiti. Ipak danas splitska luka ima daleko veći saobraćaj nego Sušak, Šibenik i Dubrovnik zajedno pa i to treba imati n vidu kod stvaranja odluke, koja od naših luka treba da je osobito lavorizirana da onda iz nje napravimo jednu luku koja će nas povezati sa ostalim inozemstvom.

Podizanje jedne luke u južnom djelu Jadrana zadaje u prvom redu tu poteškoćun što je zalede fih luka veoma gorovito, slabo naseljeno i ekonomski nerazvijeno pa nema izgleda da bi se mogao Tazviti veći promet. Izgradnjom Unske pruge a za koju izradu još fali samo 100 kilometara, Srijem, Vojvodina i djelovi sjeverne Srbije bili bi preko Splita lakše vezani sa morem nego preko bilo kojeg projekta Jadranske željeznice. Dovedeli se Jadranska pruga negdje u Boku i podigne li se tamo jedna velika luka, to bi investicije bile ogromne bez i najmanje sjegurnosti da bi se toj luci osjecurao dovoljan promet. Dubrovnik, dotično Gruž, izgradnjom pruge Trebinje Ustiprača (na pruzi Sarajevo—Užice) privukao bi na sebe promet iz onih krajeva Srbije koji leže na uskotračnim prugama ali je teško i pomisliti da bi na sebe mogao navući veći promet. Dubrovnik ima sve preduvjete da postane jedan veliki centar za promet stranaca, a leško je u itso vreme postali našom glavnom lukom i velikim ljetovalištem. Pa i sam prostor na kojemu bi se imala razvijati buduća velika luka Dubrovnika veoma je ograničen i teško da bi dostajao za jedan veći