Ekonomist

391

pa bi i mi naše tarife (ако штан шеф, да опетогистто Копkurencu fuđih luka. Kad mi ne bi imali vlastitih luka još bi se moglo i razumjeti povlastice koje davamo Trstu i Rijeci au kad imamo naše luke sve ono što se učini u korist tudih luka ide ma izravnu štetu naših luka.

Sama izgardnja luke ı pogodovna farifalna politika nije dovoljna da se poipono podigne jedna velika luka. Tu u prvom redu poirebna su odgovarajuća skladišta u koja će se smjestiti prispjela roba dok dođe vrijeme utovara. Nije u svim lukama, zadaća država da podiže ftakove magazime već je to čestlo ргеpušteno privatnoj inicijativi. Obzirom na naše specijalne prilike, teško je i nemioguće sve prepustiti privatnoj inicijativi pa bi za izgradnju takovih magazina bila potrebita suradnja države, općine i pojedinih privrednih korporacija.

Od posebnog bi značenja za razvitak splitske luke bilo kad bi se jedan dio luke proglasio „porto franco* pa kad bi se natom mjestu mogla deponirati roba iz inozemstva bez da plaća carint, koju bi plaćala tek onda kad se roba unosi u samu zemlju. Time bi se u toj luci i koncentrirala trgovina sa inozemstvom, budući da bi se moglo držati na skladištu velike zalihe robe bez da se za to odmah plaća carina.

Sadašnja zeljeznička veza koja povezuje Split sa ostalim krajevima naše države nije povoljna i ta manjkavost dade se ispraviti jedino pomoću farifalne politike. Nu kako su i gramice taritalne politike vezane Нпапејајишт uspjehom žŽeljeznica, to 5е ni ia ne može da razvija do ekstrema. Ima već nekoliko decenija da Split i Dalmacija traže izgradnju pruge Kni Bihać-Novi kao priključak na već postojeću željezničku mrežu normalnog kolosjega. Kako je međutim izgrađena pruga Novi-Bihać to bi trebalo još samo 100 kilometara da se izradi izravna veza između Splita i svih naših privrednih centara. Bogati krajevi Vojvodine i Srijema te sjeverne Srbije dobili bi izravnu i kratku vezu sa morem pa bi lako i dio izvoza naših žitarica išao preko naših luka. Preko te pruge Split bi za kojih 200 kilometara bio bliži Beogradu, Vojvodini i Srbiji nego što je fo danas, pa bi time to za ta mjesta bila najbrža veza sa morem.

Izgradnja fe pruge ne pruža tehničke poteškoće pa prema Tome nebi ni bila preskupa. Njena izgrada, te proširenje splitske luke kao i podignuće odgovarajućih magazina i tehničkog шге-