Filatelista

Београдске подру нице Савеза лесе“ листа Србије одржавају своје недељне састанке: „Евжен Дероко“ петком у 18 часова у Основној школи на углу улице 7 јула и Грачаничке.

„Авапа“ уторником у 17 часова у Балканској улици бр. 23.

„Сава“ средом у 18 часова у Балканској улици бр. 43.

„Врачар“ уторником у 18 часова у ули-= ци Саве Ковачевића бр. 34.

„Ловренц Кошир“ суботом од 17 до 20 часова на углу Захумске и Војводе Брана улице.

Општи састанци свих подружница одржавају се недељом пре подне од 9 до 13 часова у Приземљу Комуналне банке на Зеленом Венцу.

НАБАВКА МАРАКА ЗА ЗБИРКУ САВЕЗА

Савез филателиста Србије сакупља збирку поништених марака Европе. Позивају се чланови СФС, који имају међу својим дукликатима лепо жигосане исправне марке, по мегућности у комплетним серијама, да их понуде Савезу на откуп. Савез прима и поклоне за збирку. Адреса: Драгемир Лучић, Београд (19), Натошевићева 18.

ВЕСТИ ИЗ САВЕЗА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИ НЕ

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ СФБиХ У САРАЈЕВУ

27 јануара у пригодно уређеној сали Радничког дома у Сарајеву одржана је тре ha скупштина подружнице СФБИХ у Сарајеву. Спукшитини су поред чланова подружнице присуствовали чланови управе СФБиХ на челу са Др. Алиосманом Мехмедагићем. .

Прије преласка на свој рад Скупштина је одала пошту својим у протеклој години умрлим. члановима _Хаџиомеровић

правцу на путу

дила, указала на ZOO E и тражила од чланова подружнице и ново бираног Управног одбора да у будуће овом

питању обраћа првостепену пажњу, јер овакве не одговарају нашим назорима и изградње. социјалистичке филателије и таквог филателисте у њој.

Ради побољшања рада и ангажовања свога чланства скупштина се једногласно сложила, да се размјена у оквиру подру= жнице, поред осталих форми, одвија и путем изборних свешчића. У вези са овим сваки поједини члан и омладинац, који има материјала, има обавезно да даје свој изборни свешчић члану управе, који ће изричито одговарати по овом питању и водити потребну евиденцију. Скупштина се сложила да је досадашњи рад Управног одбора изабраног на прошлогодишњој скуштини био успјешан. На основу овога, скупштина је усвојила приједлог да се за несебичан рад и примјерно залагање награди маркама досадашњи благајник подруж= нице друг Рико Елзнер. Поред овога, ради заслуга на развоју и ширења филателије у граду Сарајеву, скпуштина се једноглзасно сложила и изабрала за своје почасне чланове другове: Др. Милоша Љесковца, Др. Алиосмана Мехмедагића и Рику Елзнера, а и покојног Др. Милана Радулашког.

На крају је изабрана управа, у коју су ушли:

У Управни одбор: претсједник Бахлиловић Фахим, Подпредсједник Боначићл Мато, Секретар Пенц Мира, Благајник Фрљ

Мухамед, Одборници: Шибеник Албин, мајор ЈНА, Користовић Смајо, Бач Вилко, Пашић Џевад, Черкез Исмаил, Зидаршек

Иван, Иблизовић Мирза. У Надзорни одбор: Елзнер Рико, Дугач Павле и Поцак Јосип.

У Суд части: Љесковац Др. Милош,

Пиркић Алија и Сарић Салих. Харашлић Ибро