Filatelista

с ~ «

adrese svih prijavljenih razmenjivača, koji ne odgovaraju svojim obavezama: ne daju ekvivalentnu vrednost, ili daju vrednosnice manje vrednosti ili i bez vredno&ti (oštećene ili falsifikate), ne vraćaju sveščice za razmenu ili ih vraćaju sa zamenjenim markama manje vrednosti ı dr.

Prijave netačnih i nepoštenih razmenjivača mogu prijavljivati i naši članovi 1 stranci prema kojima su se ogrešili naši članovi. Oni koji podnose prijavu, primaju ma sebe svu odgovornost za tačnost i istinitost podnetih podataka. Prijave slati u duplikatu!

Skreće se pažnja svim članovima i čitaocima da na adrese lica, čija imena budu navedena u ovom spisku, ne šalju nikakve pošiljke niti s njima stupaju u makakve veze.

iDrug Tihomir Delja, Beograd, Terazije 35/V, žali se na sledeće korespondente, kojima je poslao marke, a koji mu, i DOred urgencija, nisu izmirili dug:

1) 3. 5. 54 T. S. Hitehcock, 15 Greenfild Road, Dublin, Irska

2) 3. 5. 53 L,enci FPrenceski, FPiorentimo (Aronzo) Italia

3) 12. 11. 53 Јоћпу Ki» Konga, Basar 108, Djak-k, Indonesia i

5) 26. 11. 53 Е. Неппипе, Volby Langgade 6, Copenhague, Danska

6. 4. 2. 54. Bo Edman, Pjugošta, Sweden ") 31. 3. 54. Mr. Arturo Verdini Canosa, Avenida de Rubina 1—5, La Coruna, Španija |

8) 2. 5. 54 Josephine Borg, 18 Suora In Matruh, Tripoli, Libia

9) 3. 5. 54 Jea C. Temleitt, 2242 Clarendont Rd., Brooklyn 26, USA

10) 4. 11. 54 George Џауатду, Тагсаћ — U 24, Budapest XI, Hongrie

Gostiglion

PIERRE MARMIN, — 169, Rue Jean-

Jaures, BEUVRAGBS (Nord), France, piše nam da je dvojici ljudi iz maše zemlje, na njihove anonse, poslao marke, .a oni nisu bili ni toliko pažljivi da mu odgovore. Kad dobijemo njihova imena, objavićemo ih, a mi ih pozivamo da svoje obaveze odmah ispune.

( FILATELISTI

iz unutrašnjosti, izvestite me, da li vaša opština ili srez ima svoje posebno izdanje taksenih maraka. Nekoliko najmanjih vrednosti odmah pošaljite. Sve troškove snosim. Za uslugu šaljem poštanske marke na poklon.

DIMITRIJE B. SPAJIĆ, 12, ul. Lomina Beograd III.

IZ SAVEZA PFILATELISTA MAKEDONIJE |

GODIŠNJA SKUPŠTINA SAVEZA FILATELISTA MARBEDONIJE

22 aprila održana je u pošti br. »2 u Skoplju VI godišnja skupština, ovog Saveza. Na skupštini je bilo prisutno oko 30 članova — delegata iz Skoplja i iz provincije. S

Rad skupštine je počeo u 9 čas. s ovim dnevnim redom: Izbor radnog tela, zapisničara 1 overača zapisnika. Izveštaj Upravnog odbora) blagajnika i nadzor-

~ nog odbora. Diskusija. Biranje nove upra-

ve i delegata za godišnju skupštinu SFJ.

Kao glavniji momenti 12 izveštaja i diskusije su sledeći: broj članova je u opadanju: neke mpodružnice su pasivizirane, kao, maprimer, Kočani, Ohrid i Prilep; osnovana je nova podružnica u Tetovu, te sad ima 12 podružnica u ovom Savezu. Iz izveštaja i, diskusije konstatovano je da је najaktivnija ı primema podružnica u T. Velesu.

Uzroci opadanju članstva su, prema diskusiji: velika nominala maraka, Које, naročito, omladina ne može nabaviti: teškoće i komplikacije u pogledu razmene s inostranstvom; velika agraničenost u DOgledu snabdevanja maraka PNRJ: ključna marka; nedostatak prostorija za skupljaıje članova, kao i oskudica filatelističkog pribora: Mlasera, i dr.

Diskusija je bila

albuma, kataloga

obilna ı plodma- po

Svim pitanjima iz filatelije.

Na raju je izabrana i nova uprava: za pretsednika Georgiev Dimče iz Skoplja, za podpretsednika Dr. Sokolovski Boro Skoplje, za sekretara 'Mickovski Živko Skoplje, za blagajnika Šulevski Cvetko — koplje, članovi uprave: prof. Hristov Stojan — TT. Veles, Živković Voja, — Те, tovo, Karov Hristo — Kumanovo, Anastasov Blaže — Bitolj i Iblizović Mirza Skoplje. U nadzorni odbor: Hadži Vasilev Stefan, Apostolov Toša i Cvetkov Cvetko svi iz Skoplja. |

Sud časti: Hadži Pecev Mane, Џгштоу Dimko, oba iz Skoplja i Srebrov Ivan iz 'P. Velesa.

Delegati za skupštinu SRJ: Georgiev Dimče, Mickovski Živko, Dr. Sokolovski Бога, Sulevski Cvetko, Jordanov "rajko,

Kolačevski Despot, Hristov Stojan, Srebrov Ivan, Servini Nikola i Koševaliev Ттајко.

100