Filatelista

Čestitka SFJ povodom 64 rođendana Maršala Tita

Drugu . JOSIPU BROZU-TITU PRETSEDNIKU BPEDERATIVNE NARODNE REPUBLIKE > JUGOSLAVIJE BBOGRAD

Dragi naš druže Tito,

Savez filatelista Jugoslavije, svi jugoslovenski filatelisti, najsrdačnije i najtoplije su primili Vaše visoko pokroviteljstvo nad Trećom jugoslovenskom filatelističkom izložbom „JUMPIZ III”, a još radosnije Vaš prekrasni dar dodeljen organizatoru ove, na našem tlu prve Jugoslovenske filatelističke manifestacije.

Nas, jugoslovenske filateliste, naročito raduje i to što ste se, druže Tito, OVOE visokog pokroviteljstva primili, i prekrasni dar nam dodelili, baš na jednoj ovakvoj našoj jugoslovenskoj filatelističkoj manifestaciji kakva je „JUFIZ IIP!, u vreme kada pada i petogodišnjica osnivanja Saveza filatelista Jugoslavije.

Vašim visokim pokroviteljstvom. i prekrasnim darom, Vi ste, druže Prefsedniče, uveličali našu izložbu ne samo pred jugoslovenskim filatelistima i našom javnošću, nego ste ogromno doprineli da se ugled jugoslovenske filatelije u međuna– rodnom filatelističkom svetu podigne još na veći nivo.

Jugoslovenski filatelisti su se pak sa svoje strane potrudili i uspeli da na ovoj našoj najveličanstvenijoj filatelističkoj manifestaciji izlože svoje dragocene izloške filatelisti i poštanske uprave iz 44 zemalja sa svih pet kontinenata, a među ovima i Poštanska Administracija Organizacije Ujedinjenih Nacija.

Tako je, druže Pretsedniče, i na ovom kulturnom polju, i na ovoj našoj filatelističkoj manifestaciji došla do punog izražaja sva ona miroljubiva politika među svim narodima sveta koju Vi, druže Pretsedniče, već toliko godina vrlo uspešno vodite u interesu stvaranja i jačanja trajnog, čvrstog mira u svetu.

Mi Vam se, druže Pretsedniče, uime svih jugoslovenskih filatelista sa naše IV redovne godišnje skupštine najsrdačnije i najtoplije zahvaljujemo na visokom pokroviteljstvu nad „JUPIZ III” i na prekrasnom daru, i najtoplije Vam čestitamo 64-ti rođendan, sa željom da nam dugo i dugo još godina živite i stvarate krupna dela na sreću naših naroda i čitavog čovečanstva, i da i dalje uspešno, kao i do sada, širom sveta pronosite zastavu aktivne miroljubive koegzistencije i da pod Vašim rukovodstvom i dalje sa još više uspeha izgrađujemo socijalizam u mašoj zemlji.

) Zagreb, 21 таја 1956 год. |

DELEGATI IV REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE SAVEZA FILATELISTA JUGOSLAVIJE

Odgovor druga Tita na čestitku SFJ

Josip Broz Tito

Beograd, 28... V. 1956 в. Savezu filatelista Jugoslavije Beograd

Najsrđačnije zahvaljujem na čestitci upućenoj mi povodom rođendana 1 2еlim vam mnogo uspjeha u budućem radu. Josip Broz Tito

78