Filatelista

ПРУ нит

Ca ОНИ

Изложба у Кутини

Поводом свечане инаугурације нове зграде поште Кутина приредио је поштански музеј из Загреба од 22 фебруара до 1 марта 1959 притодну историску и филателистичку изложбу у синдикалним просторијама среске поште у Кутини.

Изложбеним материјалом приказан је историски развитак не само среске поште Кутина, већ и свих осталих под= ручних пошта: Клоштар-Иванић, Криж и Поповача, које све, заједно с Кутином, прослављају 110 годишњицу свога постојања.

Филател. друштво „Поштар“ издало је за ту прилику спомен омотницу са врло лепим цртежом проф. др. Гавранића, на коме су приказане зграде поште од пре 110 година и нове, сада отворене, кутинеске поште.

22 фебруара био је у употреби на кутинокој пошти и пригодан жиг, израђен према цртежу др. Гавранића (објављен у броју 3—4).

Мзложба у Забоку

Поводом свечаног отварања нове поштанске зграде у Забоку 28 априла 1959 године и у част 40 годишњице КИЈ-а приредио је поштански музеј из Загреба изложбу у Забоку, а Филател. друштво „Поштар“ из Загреба издало је једну спомен коверту, израђену према цртежу др. Џавла Гавранића, акад. сликара из Загреба.

ПИСМА ЗА ИНОСТРАНУ РАЗМЕНУ

Сва писма за инострану размену треба слати директно на адресу руководиоца секције иностране размене: Љубивоје М. Илић. — Београд, Ул. Јелене Ћетковић бр. 12/11.

|

IO

72454 2 ЊЕ

VO OARGARYO (8 6.

Омладинска изложба у Сарајеву

Поводом прославе 40 годишњице постојања КИЈ-а и СКОЈ-а подружница Савеза филателиста Босне и Херцеговине у Сарајеву приредила је Прву омладинску филателистичку ·изложбу, која је била озворена од 24 до 28 априла 1959 године у просторијама Среског одбора удружења ратних инвалида. Порел омладинских изложака били су изложени и филателистички часописи, чији је значај за омладину врло велики.

За време трајања изложбе била је отворена у њеним просторијама „Шионирска пошта" — испостава поште Са-

рајево 1, на којој је био у употреби спепијалан пригодни жиг и продаване притодне коверте (по цени од 20 д).

СЕКЦИЈА ЗА РАЗМЕНУ МАРАКА

Подружнице и повереништва, које желе да примају свеске с маркама, нека се обраћају руководиоцу секције на адресу: Аца М. Александрић, Београд, Бориса Кидрича ул. бр. 5.

76