Filatelista

МЕВОСЕ, најпре заједно са народним именом УЈЕОМУШТСОА, док у првој четврти овог века није добила житгове само с именом УТЕОУИШТСА. — Приликом ове прославе ФД. „МЏоштар" издало је једну спомен коверту Бр. 10 са сликом — рештродукцијом слике старе Вировитице из ХУШ века (за време Војне Крајине), коју је израдио Др. П. Гавранић, ак. сликар из Запреба. Марке на овој коверти поништаване су пригодним жигом израђеним по цртежу Др. Гавранића, према првом редовном жигу ове поште.

i3 GODIKA POŠ

ЗАКЉУЧЦИ ДОНЕСЕНИ НА СЕДНИЦИ УПРАВНОГ ОДБОРА СФС ОД 16. ХЕ. 1959

1) Да се поводом десетогодишњице часописа „Филателиста", органа СФС, штампа број 11—12/59 као свечан број, увећан за 8 страна.

2) Да се на дан 26. ХМ. 1959 одржи другарски састанак у клубу „Привредника", на који да се позову: Др. Иван Рибар, претседник СФЈ, Љуба Цветковић први претседник Орпског Филателистичкот клуба у Београду и сарадниma часописа Јиљана Михајловић — као гости. Поред тога да се позову и сви другови, који су били чланови управе за протеклих десет година.

3) У одбор за техничку припрему прославе одређени су: Божидар Паштковић, Драг. Стефановић и Д. Јанићијевић. 4) Трошкове другарског састанка сносиће присутни другови.

5) Аца Петровић на овом састанку изнеће историјат часописа.

6) М. Ивановић припремиће чланак за иностранство поводом прославе.

т) Да се насловна страна часописа мења сваке године.

8) Да Редакц. одбор „Филателисте“ обавести о овој прослави часописе „Филателију“ — Загребји „Нову Филателију" — Љубљана.

9) Одређена је сума од 7.000 динара за куповину класера и лупа који ће се дати као поклон Покрајинској изложби у Суботици.

10) Да се усвојени закључци Управног одбора СФС објављују преко часописа „Филателисте“,

= 11) Зденко Јуреша изабран је за заменика секретара.

12) У Одбор за (рад са студентима, омладином и пионирима одређен је Др. Б. Новаковић.

13) Одбору за рад с омладином одобрено је да се повремено, према указаној потреби, додељује 10 — 15 примерака часописа. Одобрено је да се за исти Одбор набави 5 књига „Како скупљати марке".

14) Да се убудуће дневни ред претходно продискутује преко Секретаријата, у који су ушли: Претседник, потпретседници, секретари и благајник.

ПРЕТПЛТНИЦИМА „ФИЛАТЕЛИСТЕ“

У ОВОЈ СВЕСЦИ „ФИЛАТЕЛИСТЕ» ШАЉЕМО СВИМА НАШИМ ПРЕТПЛАТНИЦИМА ЧЕК. УПЛАТНИЦЕ И МОЛИМО ИХ ДА ПОШЉУ ПРЕТПЛАТУ ЗА 1960 ГОДИНУ. ПРЕТПЛАТА ЗА 1960 ГОДИНУ ОСТАЈЕ ИСТА — 720 ДИНАРА ЗА ЦЕЛУ ГОДИНУ.

БРОЈ 1—2 НЕЋЕ СЕ СЛАТИ НИКОМЕ КО НЕ ПОШЉЕ ПРЕТПЛАТУ. МОЛЕ СЕ И ПОВЕРЕНИЦИ ДА ДО КРАЈА ГОДИНЕ ПОШЉУ ОБРАЧУН И ДУЖНЕ ИЗНОСЕ, КАО И ОБАВЕШТЕЊЕ КОЛИКО БРОЈЕВА ДА ИМ СЕ ШАЉЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ.

195