Filatelista

FILATELISTIČKO DRUŠTVO U ŠIBENIKU

Drug Bruno Ungarev iz filatelističkog društva Šibenik uputio je pismo drugu Dimitriju Janićijeviću — Mitketu, u kome mu, kao i mi u poslednjem broju Filatelista, odaje priznanje za pomoć njihovom društvu. On između ostalog piše:

»Ovde vam dostavljam našu odluku kojom između ostalih naših prijatelja odajemo priznanje i vama, za usluge koje ste ukazali našem članstvu. To je priznanje povodom 20-godišnjice našeg djelovanja i predstavlja samo malu pažnju koju ste nam ukazali. Upravni odbor nije imao primjedaba, na prijedloge moje i druga Popića.

Proslava nam je bila na visini. Mislim da je malo koje društvo uspjelo na jednu ovakovu sjednicu da pozdravi drugove predsjednika i podpredsjednika svoje Općine, kao što je bio slučaj kod naše proslave. U posjeti su nam bili drugovi iz FD Splita, FD Zadra i FD Poštara iz Splita, te predstavnici SSRN i SK, kao i direktor našeg Poduzeća PTT 3saobraćaja. Prostorija nam je malena, pa nismo mogli pozvati sve one koji bi se vrlo rado odazvali našem pozivu. Zidovi koji nose 12 komada panoa, ovoga puta bili su puni eksponata naših izdanja, prigodnih žigova, autograma, kao i poslijednjim našim markama. U tom smislu smo uredili i izloge mala nažalost posjeta građana nas nije zadovoljila. To i ranija naša iskustva nas uče da ne idemo u velike izložbe, već da se radije posvetimo izdavanju spomen omotnica i prigodnih žigova, naših lokalnih jubileja. Tako u 1970. godini idemo već sada sa predviđene četiri spomen omotnice — karte i to povodom 100-godišnjice kazališta, 550-godišnjice rođenja Antuna pižgorića, velikog našeg humaniste i pisca, te 100-godišnjice naše štamparije u Šibeniku i 10-godišnjice Festivala djeteta koji se redovito u Šibeniku održava. Tu će biti dosta rada, ali zato i tragova našem radu, za one koji budu za nama dolazili.

Drago mi je da vaše ozdravljenje dobro napreduje. Vjerujem da se kod kuće daleko bolje osjećate nego u institutu. Iz onoga što je vaš Filatelista donio, vidimo koliko uživate simpatije kod filatelista u Srbiji u Beogradu. Vaš Filatelista je uz ostale mnoge časopise u našim prostorijama na stolu, pa članovi imadu tako prilike da se upoznaju sa radom drugih društava i filatelijom u svijetu, jer imademo i nešto stranih časopisa«.

17