Filatelista

ФИЛАТЕЛИСТА FILATELISTA

ČASOPIS SAVEZA FILATELISTA SRBIJE

E O =" u | ____ ___ „E MART 1970. e urednik: D. Glavonjić

ИЗЛОЖБА МАРАКА У БЕОГРАДУ ПОСВЕЋЕНА ВЕЛИКОМ ЛЕЊИНУ

Као друштвена организација у оквиру ССРН Србије, Управни одбор Савеза филателиста и филателисти Београда укључују се у општу прославу 100 година од рођења Великог Лењина. Са Градском конференцијом ССРН Београда договорено је да се у оквиру ове прославе у Београду организује филателистичка изложба марака на тему: збирке марака, целина и осталог филателистичког материјала о Великом Лењину, као и једна збирка са поштанским маркама са ликом друга Тита.

Изложбени одбор предвидео је да се изложба отвори 23 марта 1970. године у галерији читаонице културног центра Београда (Трг Републике) у 17 час.

Поред филателиста Београда као излагачи учествује и ЗЈПТТ.

Управни одбор Савеза филателиста Србије одлучио је да се као прилог овој прослави овај број „Филателиста“, посвети грађанину света, творцу прве социјалистичке државе, вођи пролетера, револуционару Владимиру Иличу Лењину.

Председник Савеза друг Давор Соколић, са члановима Управе друговима Пешевски Јорданом и Александрић Александром, договорили су се са друговима из Градске конференције ССРН Београда, да се у оквиру прослава: Дана младости, Дана устанка, Дана борца и _ Ослобођења Београда, такође У оквиру ошште прославе организују и пригодне филателистичке изложбе.

Управни одбор СФС такође ће позвати и своја друштва у унутрашњости да се прикључе овим прославама у оквиру ССРН у градовима и местима где ова друштва живе и раде.