Filatelista

ФИЛАТЕЛИСТА FILATELISTA

ČASOPIS SAVEZA FILATELISTA SRBIJE

ДЕЦЕМБАР 1972.

ИЗЛОЖБА МАРАКА „БЕОГРАД 72" ПОД НАЗИВОМ — ТИТО И РЕВОЛУЦИЈА"

У Дому омладине у Београду председник ССРН Београда друг Петар Боковић отворио је 19 октобра филателистичку изложбу „Београд 72" под називом — ТИТО И РЕВОЛУЦИЈА" коју је припремио Савез филателиста Србије уз помоћ Градске конференције ССРН. Боковић је поздравио многобројне госте и излагаче, указао на револуционарни пут председника ТИТА и његову историјску улогу у нашој револуцији и светским збивањима, а посебно је говорио о данашњој Титовој активности у усклађивању токова наше револуције. У даљем излагању указао је на предстојеће задатке филателиста и њихове организације у оквиру ССРН.

Отварању изложбе присуствовао је представник Хрватског фиХателистичког савеза друг Јамбошек др. Владимир, који је у књизи утисака написао: изложба је одлична и по својој постави и по изАожбеном материјалу. Весели ме да сам био одређен да као представник Хрватског филателистичког савеза да присуствујем отварању изложбе.

Савез филателиста Босне и Херцеговине упутио је организаторина изложбе телеграм следеће садржине: у немогућности да се одазовемо вашем позиву да представник савеза присуствује отварању изложбе „Тито и револуција" шаљемо вам срдачне честитке и поздраве са жељом да и даље наставните са плодоносним радом ширењем филателије у вашој републици и братској међуфилателистичкој сарадњи. Истовремено користимо прилику да свим присутним београђанима честитамо велики дан револуције: ослобођење Београда. Мако се ради е строго тематској изложби са одређеним експонатима, ова изложба је значајна што су на њој учествовали излагачи из целе Југославије са преко 750 изложбених листова и што је одржана у погодно време у погодним просторијама, па је имала велики број посетилаца рачунајући и караван пријатењства Загреб — Београд, разне групе и делегације, симпозијуме у Дому омладине, школе и друге групне посете.

По договору са представником Конференције ССРН Земуна друTOM Бранком Радивојевићем део експоната са ове изложбе пренет је у Дом југословенског ратног ваздухопловства у Земуну, где је такође разгледана од великог броја посетилаца.