Filatelista

ФИЛАТЕЛИСТА ЕПСАТЕГТЗТА

ČASOPIS SAVEZA FILATELISTA SRBIJE

JUN 1973.

АВЕРС И РЕВЕРС „УВАЖЕНИХ ГРАБАНА"

„Хважени" — не заменљиви руководиоци у нашем (филателистичким) организацијама заиста су фино васпитани грађани, да човек просто пожели да их са свећом потражи, Њихово понашање у међуљудским односима тако је лепо и углађено да хтели ми или не морамо се дивити њиховој грађанској партији, која их је тако лепо распитала. То је та прва страна њихове медаље АВЕРС како би се то рекло код нумизматичара. Под том њиховом грађевинском АВЕРСУ они су једини одани овој организацији- они су једини позвани да о њој мисле и непогрешиво је воде. На крају крајева по њима је филателија хоби аристократије, па ко би је други осим њих и могао

водити, Неће ваљда то радити „ратни бункераши" и „партијски линијаши".

Ако неком, некада и случајно падне на памет да стави неку таман и безначајну примебду на значајно беспринципијелно схватање наших „уважених грађана" онда они и те како забораве на границе грађанског АВЕРСА и убрзано машу оном другом страном ме даље, која се опет код нумизматичара РЕВЕРС зове.

Сви ми заједно научили смо да их гледамо кроз аверс осмеха и финог грађанског васпитања и морамо признати да су нам импо новали. Замолио бих вас да их само мало погледамо и онда када машу реверсом, па сам сигуран да их више нећемо препознати. Они тада брзо, вртоглаво скидају рогобатну маску „фино васпитаног грађанина" и представљају нам се онако како стварно изгледају, управо онако какви они и јесу, какви су били и какви ће до МОТИКЕ И ЛОПАТЕ остати.

Одувек сам ценио и ценим сваког човека, који се годинама залаже и што више може доприноси развоју наше организације. Ту свакако спадају и наши „уважени" грађани, иако они имају дебелу кожу па то не осећају. Сигурно је да млађи филателисти знају и да ће знати и поштовати оно што су старији за њих урадили, као што је сигурно и то да старији ништа нису урадили ако млађе нису оспособили и на време им своја места уступили.

Треба се само мало средити и мирно без узрујавања, из дана у дан гледати посетиоце наших састанака У Београду и лако ће се уочити стотине младића и младих људи, који до краја стручно и прецизно о филатедији и њеним организацијама разговарају. Треба