Filatelista

UGRINOVCI (u o. školi »Stanko Marić«, koju je posetilo 415 učenika i nastavnika škole,

BATAJNICI (osn. škola »Branko Radičević«) koju je posetilo 374 učenika i nastavnika škole,

STAROJ PAZOVI (školski centar), koju je posetilo 2.300 učenika i nastavnika škole.

Ovih sedam izložbi na kojima su prikazane zbirke naših članova posetilo je ukupno 5.553 posetioca, od kojih je izvestan broj svoje utiske upisao u knjigu utisaka.

Ovim izložbama prikazali smo omladini zbirke (delimične) naših članova i upoznali prisutne sa značajem i ciljevima filatelije, u onoj meri koliko smo mi bili u mogućnosti.

Do kraja ove godine želimo organizovati još jednu izložbu u našem mestu, u društvenim prostorijama koje mi koristimo na koju ćemo pozvati predstavnike omladinskih organizacija iz ovih mesta gde smo održali izložbe, jer oni su nam mnogo pomogli i omogućili održavanje tih izložbi.

Kako su izložbe imale čisto propagandni cilj, to su zbirke bile i pripremljene u tu svrhu.

U čast proslave 25-to godišnjice DTV »Partizan-a« želimo da našu izložbu održimo u vremenu od 1—10. X 1973. godine o čemu ćete biti obavešteni.

Ovaj kratak izveštaj o održanim izložbama dostavljamo Vam radi uvida u rad našeg društva i njegovog ispunjenja zadataka postavljenih na godišnjim konferencijama.

U prilogu dostavljamo i nekoliko fotografija sa otvaranja pojedinih izložbi, pa iste kao i podatke iz ovog izveštaja možete, ako imate potrebe, koristiti i za list »Filatelist«.

ZA DRUŠTVO FILATELISTA u Batajnici, Sekretar, Kovačević Žarko

VESTI ZANIMLJIVOSTI Aca M. Aleksandrić, sekretar SFS

• NAJZAD JEDNA VEST! — »VESNIK-« informativni list ZJPTT u broju 235/73 doneo je saopštenje po pitanju pretplate na prigodna izdanja jugoslovenskih maraka:

Da bismo ispunili obavezu prema čitaocima i obavestili ih o trenutnom stanju po ovom pitanju, obratili smo se direktoru Biroa za poštanske marke i izdavačku delatnost ZJPTT, Svetoliku Naumovskom da nam u nekoliko reči iznese svoje mišljenje o pokrenutom pitanju;

— U ovom trenutku stručne službe Biroa pripremaju obiman materijal koji će u vidu posebnog elaborata biti prezentiran svim PTT preduzećima u zemlji, kako bi se, nakon razmišljanja dobile definitivne varijante mogućeg rešenja. Naime, Biro predlaže da se na unutrašnjem tržištu zavede sistem pretplate na sva

10