Filatelista

ilatelista

Pedesetgodišnjica od dolaska Josipa Broza Tita na čelo KPJ obeležena je u Memorijalnom centru „Josip Broz Tito” otvaranjem izložbe dokumenata o razvoju KPJ – SKJ pod nazovom „Tito — Partija”. Postavka ove izložbe obuhvata i filatelistički materijal vezan za KPJ i SKJ iz zbirke Memorijalnog centra.

izložbu su pratila prigodna filatelistička izdanja: prigodan koverat sa prigodnim poštanskim žigom i maksimum karta.

U okviru obeležavanja Majskih svečanosti i 50–-godišnjice od dolaska druga Tita na čelo Komunističke partije Jugoslavije, u prostorijama PTT muzeja u Beogradu otvorena je 21. maja zanimljiva autorska izložba čiju su postavku pripremili radnici ovoga muzeja.

U prisustvu brojnih gostiju i radnika Zajednice JPTT, izložbu je otvorio i kraćim prigodnim govorom goste pozdravio dr Vojislav Mićović, predsednik Saveza filatelista Jugoslavije.

ен i ———

Ovoga leta na beogradskim sastancima filatelista, nuđen je, kao novitet, prigodni koverat (više primeraka) koji, uz sve to što je, zaista, uspeo, i što će privući mnoge sakupljače teme, Tito”, ima nesvakidašnju cenu. Košta 10.000 dinara.

Koverat je izdat u Pekingu povodom 95. godišnjice rođenja Josipa Broza Tita. Izdavač je filatelistčko društvo Peking Gulou. Tiraž 300 primeraka.

In Сеттетогабов % Gi O95th Annivermry of Tito's Birthday

35