Filatelista

коктел за преко 250 званица из филателистичког и културног живота Србије. Накнадно, г. В Чагоровић, генерални директор ЗЈИТТ организовао је пријем за организаторе и излагаче, а завршетак овог интересантног дана је био коктел у кабинету г. Н. Килибарде, директора "Југомарке'. Том приликом, договорена је слична сарадња између "Југомарке" и "Српског филателистичког клуба". па се надамо да ће оваквих изложби, сусрета, промоција и аукција бити у будућности више, како се показало у заједничком наступу врло успешних филателистичких партнера. За овај догађај, поред укусно направљених позивница и захвалница, према решењу академског сликара г. Д. Чудова према чијем нацрту је израђен специјални жиг изложбе (копија воштаног жига са писма са "Уоквиреним Београдом") који представља освежење међу сакупљачима специјалних жигова. Иако је изложба требало да буде отворена до 10. новембра, због великог интересовања најпре је продужена до 25. повембра, а затим до 4. децембра. Поред филателиста из Београда и унутрашњости. изложбу је видео и велики број љубитеља српске историје и културе као и ученици неколико београдских школа. За овако велику посету и интересовање заслуге припадају медијима (пет телевизијских екипа, од Првог програма РТС-а до Стуија Б)и разговорима са организаторима и излагачима које су пренели штампа и радио.

Надамо се да ће "Српски филателистички клуб" и "Југомарка' имати жеље и снаге да у будућности наставе са оваквим културним манифестацијама на радост великог броја филателиста. '

МАЛИ ОГЛАСИ

Johannes ОТЕМРрТ, Гпезепотаззе 1, 53175 Bonn, тражи у замену марке или

путовала писма нове Југославије. Нуди БРД, Берлин и ДДР. |

КУПУЈЕМ ЗА ЗБИРКУ, ЦЕЛИНЕ СРБИЈЕ (КАРТЕ СА УШТАМПАНОМ МАРКОМ) КАО И ОРИГИНАЛНО ПУТОВАЛА АВИОНСКА ПИСМА ЈУГОСЛАВИЈЕ ОД 1920. ДО 1970. ГОДИНЕ.

ТАКОЂЕ КУПУЈЕМ, ЗА ЗБИРКУ, НЕЗУПЧАНЕ МАРКЕ, ПРОБЕ И ЕСЕЈЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ ОД 1921. ДО 1995. ГОДИНЕ. ЗА РЕТКОСТИ ПЛАЋАМ ВРХУНСКЕ ЦЕНЕ. ЗБОГ АТЕСТИРАЊА КУПУЈЕМ ОРИГИНАЛНЕ ПОШТАНСКЕ ТАБАКЕ СВИХ ЈУГОСЛОВЕНСКИХ ПОДРУЧЈА.

КРСТИЋ АЛЕКСАНДАР, ЉУБЕ СТОЈАНОВИЋА 12, 11000 БЕОГРАД,

ТЕЛФАКС: 011/762-676