Filatelista

ЈУБИЛЕЈ "ВАЉЕВСКОГ ФИЛАТЕЛИСТЕ"

Са приличпим закашњењем региструјесмо да је "Ваљевски филателиста", билтеп филателистичког друштва "Александар Тараканпов", јупским издањем обележио свој стоти број.

Јуна ове годице. павршиће се 10 годипа од изласка првог броја билтепа "Ваљевски филателиста". засада једипог гласила једног филателистичког друштава у Србији.

Све ове године. Билтен је пратио и ипформисао о значајнијим збивањима у филателији и вредно бележио активности чланова Друштва. Листајући старе бројеве наилазимо на приказе изложби наших марака, информације о повим издањима. Већ од првог броја покренута је рубрика "Сто основних појмова из филателије", која је изузетно примљена, посебно од стране млађих читалаца и почетника у филателији.

Билтен је паграђиван на домаћим изложбама: ЈУФИЗ УМ. бронзана медаља: "Републичкој изложби "125 година прве српске марке", сребрна медаља и на недавно одржаној ЈУФИЗ МШ, сребрно - бронзана медаља.

"Ваљевски филателиста" излази повремено и бесплатно се дели члаповима. Билтен за издавача потписује Брапислав Грачанин а уредник је Стеван Новаковић.

Адреса друштва "Александар Таракапов": Хајдук Вељкова 18, Ваљево.

LUFTA

E Гје 3 а)

ЛИЛИ

ИЛИЛу