Filatelista

27

Иван Тангл, Нови Сад ИЗБОРНА СКУПШТИНА САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА

ВОЈВОДИНЕ

На иницијативу Савеза филателиста Југославије и Савеза филателиста Србије, а у складу са усвојеним закључком са Ванредне скупштине Савеза филателиста Војводине од 8. маја 1993. године и статутом Савеза филателиста Војводине, 21. марта от. одржана је у Новом Саду Изборна скупштина Савеза филателиста Војводине, који на тај начин наставља са радом.

Скупштини су присуствовали делегати из следећих друштава:

Људевит Вујковић - Ламић из ДФ Суботица,

Александар Ковач из ДФ Кула,

Ђорђе Тадић из ДФ Сента,

Градимир Јерков и Живорад Живковић из ФД Зрењанин,

Радојица Крунић из ФД Шиди

Душан Вујошевић, Хусеин Чамџић, Петар Јовановић, Иван Тангл. Шандор Киш и Драгош Петровић из ДФ Нови Сад:

а у својству гостију још и Г-дин Владимир Мојсовић, председник Савеза филателиста Србије и Г-дин Стеван Пил. директор поштанског саобраћаја ЈП ПТТ Србија за Нови Сад.

На основу поднетих предлога активности за наредни период и након вођене дискусије, усвојен је следећи генерални закључак:

Савез филателиста Војводине наставља са својим радом. До краја априла ове године Савез ће регулисати чланство у Савезу филателиста Србије (уплатом износа утврђене чланарине) и на тај начин извршити повезивање филателистичких друштава из Војводине са Савезом филателиста Србије, а путем њега и са Савезом филателиста Југославије.

Редовно деловања Савеза филателиста Војводине (у даљем тексту СФВ) прстало је негде 1993. године због објективних разлога (хилеринфлација, пад интересовања због опште ситуације у земљи), па је од тада de-facto статус СФВ био замрзнут. Наравно, када се једном прекину везе, изгубе контакти међу друштвима потребно је уложити вишеструки напор да се сарадња поново успостави. У међувремену је рад у војвођанским филателистичким друштвима живнуо (мада још увек не свуда и у жељеној мери), па тако и у Друштву филателиста Нови Сад, где је поноBO покренута чак и издавачка делатност. Стога се на иницијативу Филателистичког друштва Нови Сад приступило успостављању контакта са циљем обнове рада СФВ.

. Дабоме, постоји и друга страна медаље, јер осим добрих жеља постоје и сасвим