Godišnjica Nikole Čupića

370

б-то За шест дана, по потпису овога уговора, не рачунећи у ово и дан потписа, отпочеће се рушење градских утврђења, и то, у присуству турских комесара. Олредиће се накнадно и нарочитим уговором, по саслушању стручних инживира, за које ће се време моћи да из врши ово рушење градских утврђења. За сигурног, да ће се све ово извршити, Немци ће дати Турцима таоце. Како се изврши рушење утврђења око вароши код Виртембершке капије (Стамбол-капије код споменика Кнеза Мика ла), предаће се ова капија и „Александрева Касарна, Турцима, и они ће је посести са 500 својих војника. Између ове капије и града, направиће се у вароши преграда, преко које неће смети да прелазе турски војници докле се год не поруши сво утврђење које опасује ва. рош. Само команданти војске и официри оних војника, који су посели Виртембершку Капију и Александреву Касарну, смеће да улазе у варош и с друге стране ове баријере. |

Непријатељства и ратне глобе престаће одма како се потпише овај уговор о примирију и вратиће се сво робље које се зајоби после потписа овог уговора.

Поданицима оба царства, који су служили против свог, законитог господара, даје се потпун опроштај.

Десет дана, по потпису овога уговора о примирију, састаће се нарочита конференција, која ће се споразумети и погодити о осталим питањима, пи која ће утврдити сталап уговор о миру.

Овај су уговор потписали и измењали Турци ! Сеп"тем. нов. 21 Августа ст. 1739 год. и маркиз Виденсв издао је одмах, и једној и другој страни, акт гаранције, са којим је јамчила Француска, да ће се тачно извршити све што је уговорено.

Пред потпис овога уговора, искупили су се били у један чадор.:ди је био и велики везир, сви, који су во-