Godišnjica Nikole Čupića

375 зидовима па било да су оправљани, поправљани или доправљани, као и са свима новим утврђењима која су тако спојена са старим утврђењима да стоје с њима у нераздвојној вези. Исто тако предаће се Порти сви барутни магацини, слагалишта, војничке касарне и све јавне и приватне зграде у вароши. Сва нова засебна утврђења, која не стоје ни у каквој вези са старим утврђењима, порушиће се са свим а тако исто и сви нови зидови и нова платна, поправљана или непоправљена, с којима је опасан град и варош, заједно са прикривеним путем и гласијом. Тако исто порушиће се и сва утврђења спроћу града на другој страни Саве и Дунава. При рушењу зидова и делова градских, пазиће се строго, да се не повреди ништа што треба да се преда отоманској порти.

2. Све ово вреди и за град Шабац, кога зову Турци (Бугјур-Деленј Боко-Бод, Побочникг који ће се тако исто предати порти у стању у каквом је био кад су га узели Немци од Турака 1717 год.

Све оружије, артилерија, профијант, муниција џи сва храна у Београду и у Шапцу, са свима осталим стварима, које се могу понети, а тако исто и све војене а и друге лађе на Сави и на Дунаву, које су немачка имовина, остаће и даље у њеној сопствености и она ће их узети и однети.

Све остало, што се налази у оба ова града, дстајеј у граду као турска сопственост и предаће се отоманско, порти. |

3. Његово апостолско, царско-краљевско величанство цар Немачки, уступа отоманској порти провинцију Србију у којој је град Београд, тако, да између Турске и Немачке на овој страни буде граница, река Сава и река Дунав. Границе између Србије и Босне остаће оне исте које су и до сад биле према карловачком уговору о миру.