Godišnjica Nikole Čupića

се "Хх о овоме одмах, поданици који живе у суседној земљи. да бм могли одма платити своје другове и напаатити оне који се дугују њима и преселити бе Олаговремено У овоју земљу.

18. Немирцима м глима људма једне земље. неће се допуштали Сегство и склониште у суседној земљи. и казимћђе се м оним, који их буду ваклањали. Тао исто и хајдуци м лоџовм. У опште, сви немирни и незгодни људи, неће се тршити (Слизу границе него ће се уклањати у удаљенија места у унутрмињости царства.

19. Политични мезадовољници могу живити у суседној земљи али далеко од границе а дозволиће бе и њиховим женама и деци, да се доселе к њима.

#90 Оба цара. поставиће своје посланике код сусе– Анога двора, Који ће бити дочекивани са поштовањем кад путују к;оз суседну земљу. Ови посланици, поћи ће на пут Маја месеца 1710 год. и сусрешће се и мимоићи у Београду.

21 Посланици ови могу носити своје одело и могу држати званично и приватно особље по своме нахођењу.

22. Уговор овај потврдиће цареви и он ће се измењати у течају једнога месеца дана, од дана потписа.

23. Уговор овај вреди за 27 година, но ово време може се продужити по његовом истеку или и за време његовог трајања,

Кад је потиисан овај уговор, добили су опет, и Нијпврг и Вилепев од великог везива богате бињише са самурима и по једног осадланог, и богато окићеног коња.

Како су комесари, преговарачи, измењали овај уговор, велики везир оставио јео Београд и отпутовао је истог дапа за Цариград. |

Нилонев јо отпратио курирв у Беч, у Паризи у Потроград да јаве о утврђеном миру а четвртога је курира послио у Молдавију главнокомандујућем руске вој-