Godišnjica Nikole Čupića

ВАСОЈЕВИЋИ. ПОЛИМЉЕ. МЕТОХИЈА 79 на којој је врх Кариман; пл. Скроботуша и Врмоша. За Цијевном су: пл. Грабон, Лећа и даље на Југу Маранај, а за Врмошом с десне стране у подгорини Проклетије од Клименатског села Селца до Гусиња планине су: Шкала, Прделец (Прђдаћлецљ Пределац), Будач, Тројан, Годиља и Бећа-Кећа пи над овима Проклетија.

ћлименатске и Кастратске планине Грабон и Лећа") јако су кршне и високе, оне су својим крш„ним гребеном заклонпле Скадарску долину, преко њиховог гребена једва се може угледати скадарски град и Тарабош.

Све планине у сливу зетском, нарочито оне преко Цијевне: пашом, гором и водом далеко су изостале иза планина у сливу лимеском и тарином, и то је оно што је свагда привлачило сву зетску долину око извора лимских.

На југу, изузимајући Проклетију, четинари ишчезавају преко Цијевне, одакле се маса огромних крша просула и захватила сав простор Леће и Гра: _бона и учинила га неспособним за сваку употребу зиратну, нарочито горње стрмени кршних литица и Сутулија, које потпуно правдају и одговарају називу: Проклетије и „Врагобије“.“)

Проклетија је на десној страни извора лимских, високо више Гусиња, она је на изворима Врује и Курицке Ријеке и највећа је планина на југу како по простору тако и по висини, што најбоље показују по њој њени вјечити сметови снијега који се у свако доба године виђети могу. Она је по

– Тодеш, Бушча, Сух, Хељма, Бојлек, Планиница, Дечић, Ћа»Киша И њи све су то мања брда; од Грабона и Леће наставци. „Врагобијом“ народ назива један дио Проклетије, и по свој

придили биће то: „Бећа-Кећа“.