Godišnjica Nikole Čupića

76 ВАСОЈЕВИЋИ, ПОЛИМЉЕ,., МЕТОХИЈА

Од ове главне сјеверне косе одвојило се неколико побочних истоку и к Лиму. Прва побочна коса између Злоречице и Краштице пошла је у постепеном опадању висине од Штавне на Разврше Милановцем и Пеовима између Краља и Коњуха, Пеовца и Божића, и свршава се Андријевицом на Лиму према Баљу.

Друга побочна коса псу Краштице и Градишнице полази Е Лиму од Лисе, она иде Гвоздима, Штитом и Рудим Брдима изнад села Краља, Присоје и Слатине и веже се са Жољевицом изнад Забрђа п Црешњева одакле се спушта Човечом Главом п Стањевим Брдом к Лиму на Лукин Вар према Баљу, селу Сеоштици и Шекулару.

Трећа коса од Бача и Јеловице иде на Клин. више Трепче. и спушта се на Јастаћ к Лиму више Виницког Луга према Новотини. |

Четврта, коса од Турије иде на Коњеко, спушта се у Градац између Виницке и Буча п више Градинског Поља упире у Лим према Побјенику.

Пета коса од Криког Дола завршује се дугачком косом брда „Жупана“ Ашким Пољем — беранским од Бистрице до Ђ. Отубова на Сушици.

И шеста коса, — од Бјеласице друга, — спушта се к Лиму у Тивран, која клисура веже Бјеласицу на сјеверу са Гиљевом у Пештери и источним планинама Буковипком и Цмиљевицом више Рожаје.

Коса петочних планина од Кома до Лима дијели се од југа Вјетерником а од сјевера Злоречицом Јужни дио ове косе срело је Грнчарско Поље. п Ковачеве Ливаде и подејела су је села: Забодиште, Досуђе, Мартиновиће и Плавско Језеро; од сјевера подејела су је Злоречицом села, Коњухе, Цецуне, Првошевина, Анџелат и Поди до Лима у Сућесци.