Istočnik

Вр. 5. и 6.

И С Т 0 Ч Н И К

Стр. 93

Гласник православие црквпе у краљевини Србији. Орган архијерејског сабора. Година IV. Уредник: Доброслав М. КовачевиК. Цијена је на годину 16 кр. Београд. Претплата се гнаље Лавлу ШвабиПу, проф. богословије. Мала Библиохека. Година V. Број V. 1903. Свеска 44. Ж. Расин : Федра, трагедија у 5 чинова, с францеског превео др. Никола Ђорић. Св. 45. Симо Матавуљ: Сврзимантија. Св. II. Цијена свакој свесци 30 нотура. Уз то уза сваку иде »Пријеглед« као прилог. Издање и штампа издавачке књижарнице Пахера и Кисића. Мостар.

Ч и т у л а.

Јован Грбић, парох Ерњеушки у протопрезв. петровачком након дугог и тешког боловаља преселио се у вјечност 11. фебруара 1903, а 12. о. м. и г. опојат је од надлежног протопрезвитера Н. Новаковића уз асистенцију петорице свештеника, након чега му је тијело матери земљи код новосаграђене н освештане цркве у Крњеуши предато. По свршеном опијелу са покојником се опростио Новаковић прото. Покојник је рођен 1850. год. а рукоположен за свештеника 1867. (рукоположен од 17. година). Све вријеме своје свештеничке службе — од 36 година — провео је на парохији Крњеушкој нзузев вријеме прошлог устанка, када је као и остали из бос. Крајине морао војевати и у монархпјп обптаватп. Покојни поп Јован оставио је иза себе супругу и деветеро дјеце : Петоро мушких и четворо женских. Лака му црна земља и вјечан спомен међу нама!

Званични огласи. Српско-православна Мптрополија Зворничко-тузланска. Број 243. ех 1903. 1—3 Едик1 т, којим св Гоја рођена Илићева, законита супруга Алексе Николића, тежака у Крћини, котара зворничког, позива, да се до 15. јуна 1903. својем мужу повратп, или лично или писмено своје боравиште потписаној митрополијској управп пријави; јер ће се у противпом случају, са службено постављенпм заступником, брачни процес и без ње спровести и на штету тужене Гоје довршити. У Д. Тузли, 7. марта 1903. Управа српско-православне Митрополије зворничко-тузланске.