Istočnik

Стр. 94

И С Т 0 ч н и к

Г>1> 5. и 6.

Српско-православна АЕМ консисторија Дабробосавска. Бр. 231 ех 1903. 1—3 О б ј а в а. У земаљској штампарији у Сарајеву изашао је настојањем и трошком високе земаљске владе за Восну н Херцеговину, а под редакцејом одбора за прештампавање црквених књпга нови „ Часослов". Књига ова у лијепом кожном повезу стоји 5 круна и 50 потура, а може се добити код земаљског економата у Сарајеву. И остале црквене књиге, које су до сад штамнане у земаљској штампарији у Сарајену. могу се наручити и добити код истог земаљског економата уз цијене које су пазначене у „Источнику'' од 1902. бр. 5. стр. 210. АЕ. и Митрополит Дабро-босански Николај с, р.

Српско-православна АЕМ. Конспсторија Дабро-босанска. Бр. 1418 реФ. I. ех 1902. 3—3 О г л а с. Јавља се Павлу Шушњару родом из Слуња сада непознатог боравишта, да је његовој супрузи Јоки рођ. Пчеларевој, у Сарајеву иодијељеио право, да га због злобног раскидања брачне заједннце у сврху развода брака утужи. Ушљ^д тога поново се позива отсутни Навле, да се овом дух. суду или свом уреда ради постављеном заступиику часиом господину Јовану Ђокићу пароху у Сарајеву до 15. марта 1903. год. пријави, пошто ће се иначе парница и без њега морати довршити. У Сарајеву, 5. децембра 1902. АЕ. н Митрополит Дабробосански Николај с. р.

Српско-православна АБ]М. Консисторија Дабро-босанска. Бр. 37/1. ех. 1903. 2—3 О г л а, с_ Јавља се Сари р. Ивичића, која је прије била у Стоцу и Мостару а сада је незнанога боравишта, да јој је у бракоразводној парници њеној са супругом Илијом Јовичићем из Јајца за заступника уреда ради ч. г. ђакон Петар Лалић у Сарајеву одређен. Према томе нека се у поменутој парници на нстог заступннка свог обраћа пли