Istočnik

Бр. 5. и 6.

источнћк

Стр. 95

пак нека на уручену јој бракоразводау тужбу до 30. априла 1903 тим сигурније одговори што ће се парница иначе са њеним заступником а на њену могућу штету довршити. Из консистор. сједнице у Сарајеву 10. јануара 1903. АЕ. и Митрополит Дабро-босански Киколај с. р.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. Кр. 67/1. ех. 1903. 1 — 3. О г л а с. Јанља се отсутном Ђорђу Настпћу, калајџији, који је из Високог негдје у свијет отишао, да је његовој супрузи Мари р. Столића, станујућој у Сарајеву подијел.ено право, да га код овог духовног суда, због злобног напуштања у сврху развода брака утужи. Угпљед тога позива се поменути Ђор^е, да се овом духовном суду или свом уреда ради одре]реном заступнику ч. оцу Ристу Боптковпћу, пароху у Високом до 5. маја 1903. год. тим сигурније јави, што ће се иначе парница п без њега и са његовом евентуалном штетом довршити. Из консисторијал. сједнице 23. јануара 1903. АЕ. и Митрополит Дабро-босански Николај с. р.

Српско-православна Консисторија Вањалучко-бихаћка. рој 115. 1—3. Е д и к т. Позива се овијем Симеуиа Аулић родо.м из Гусака (кот. Прњавор) сада непознатог боравишта, против које је њезин супруг Благоја Аулић из Пампамсана (кот. Прњавор) поднио код овог духовизг суда бракоразводну молбу, да у року од шест (6) мјесеци, рачунајући од првог уврштења овог едикта у овом листу, овои духовном суду, своје садашње боравиште пријави, да би се тако споменута молба с њом у претрес узети могла, јер ће јој се иначе по безуспјешиом истечењу споменутог рока поставити уреда ради засгупник, који ће имати њу У заметнутом брачном спору правомоћио заступати. Из консисторијске сједнпце 27 јануара 1903.