Istočnik

Стр. 254

П С Т 0 Ч П (I К

Бр. 15. и 10-

Милиновић из истог села иоднијела код овог духовног суда бракоразводну молбу, да у року од шест мјесеци, рачунајући од првог уврштења овог едикта у овом листу, овом духовном суду своје садашње боравиште иријави, да би се тако горепоменута молба с њим у претрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјегпном истечењу спомеаутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати. Из консисторијске сједнице у Бањалуци, 27. маја (9. јуна) 1904. за Митрополита: Консисториј ални савј етник: А. ЈокановиЛ.

Српско-православна Митропол. Консисторија Бањалучко-бихаћка. Број 1011. ех 1904. 3 — 3 Еднкт. Нозива се овијем Никола Грубор из Зборишта, котар босапскокрупски, сада непознатог боравишта, против кога је супруга му Сава рођ. Мијатовић из истог села поднијела код истог духовног суда бракоразводну молбу, да у року од шест мјесеци, рачунајући од првог уврштења овог едикта у овом листу, овом духовном суду своје садагање боравиште пријави, да би се тако поменута молба с њим у претрес узети могла, јер ће се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати. Из консисторијске сједнице у Бањалуци, 29. маја (11. јуна) 1904. за Митрополита: Конзисторијални савјетник: А. Јоканови^.

Управа српско-православног манастира Озрена. Број 81. 2—2 ГЕЗГа-тјетхао. На темел>у наредбе АЕ. и Митрополије Зворничко-тузланске од 25. јуна 1904. број 662., расписује се овим натјечај на упражњено учител^ско мјесто при српско-православној основној школи у манастиру Озрену, котар Грачаница, са годишњом платом од 1000 К, станом — једна соба у манастирској згради и огријевом.