Istočnik

И С Т 0 ч н и к

Стр. 29

супругом, Смиљом рођеном Митровића, из Чакловића, лично преузме, или себи запјеника назначи, пошто ће се у противном случају истоме службепо поставити застуиником парох пожарнички, с којим ће се браћни процес спровести. У Д. Тузли, 25. јануара 1905. Уирава сриско-иравославне Митроиолије зворничко-тузлапасв.

Српско-православна Митрополија Вањалучко-бихачка.

Број 160 ех 1905. 1 — 3 ИИДГЕПКТПозива се овијем Петра Маргић рођ. Еозлар из Српских Ситнежа, сада непознатог боравишта, против које је супруг јој Глиго Мартић тежак из Српских Ситиежа поднио коа, овог духовног суда бракоразводну тужбу, да у року од шест мјесеци рачунајући од првог уврштења овог едикта у овом листу, овом духовном суду евоје боравиште пријави, да би се тако споменута тужба с' њом у претрес узети могла, јер ће јој се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њу у заметнутом брачном спору заступати. Српско-православна АЕМ. Митрополија Дабро-босанска. Број 1373/1. ех 1904. 3-3 Е Д И К Т. Миле Васковић, који је своју супругу Стоју Ј. Пеановића год. 1899. у Палима напустио, и од тога доба јој се није јављао, позива се овијем, да се до 10. априла 1905. г. у завичај врати и сажиће са супругом продужи, пошто ће се иначе истој дозволити, да га код овог духовног суда у сврху развода брака, а вбог злобног раскидања брачне заједнице утужи. Сриско-иравославна АЕ и М. Конс.историја Дабро-босажка у Сарајеву.

СрпскО' православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Број 1456 ех 1904. 8—3 0:гла.сЈавља се Гаври Косановићу родом из Јасењака, да га је супруга његова Љубица ро^. Бунића код овог духовног суда, у сврху развода брака прељубом оптужила. Ушљед тога позива се