Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije

ИЗУЧАВАЊЕ ЈЕДНЕ ДВОСТРУКЕ ФЕРМЕНТОКЕ АКЦИЈЕ 149

носу. Оледећи оглед узет пзмеђу многобројних исте врсте потврђује оно што смо закључили из претходнога и показује да додани шећер нема утицаја на крајне вредности нађенога шећера и теоријскога шећера.

Раствор амигдалина концентрације 1,25"/. В садржи 2,838 додане гликозе.

А В Време и нађени шећер Ма нађени шећер 1 час. | 0,701 0,594 0,683 0,888 аи 0,881 0,665 0,899 0,397 19» 0,899 0,884 0,899 0,849 50 = = 0,866 0,849

Из овога прегледа може се закључити да додана гликоза. не утиче на крајне вредности теоријскога шећера и нађенога шећера.

Ово што претходи односи се на делање Фермената Непх-ова сока. Да видимо сада како гликоза утиче на хидролизу амигдалина под утицајем емулсина бадема. У идућем огледу употребљен је раствор амигдалина #,2"/,. Раствор В садржи и 8,875'/, додане гликозе.

Време | = 5 | п ђ !. час. | 0,978 0,415 | 0,206 | 0,945 | 95 »„ | 0,746 | 0,928 | овог 0,599

|

Додани шећер успорава дакле појављивање цијан-водоника (1) и редукујућега шећера (п), али је тај

о ни