Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

наше је друштво вечито задужено; јер му је обезбеђено остварење његове племените задаће. И ако сриски Црвени Крст у своје време буде могао пзвршити своју дужност према Краљу и отаџбини како ваља, имаће на прво место благодарити своме Највећем Добротвору и Заштитнику. С тога главни одбор у има скупа кличе: Ливело Његово Беличанство. Краљ Александар 1!

У ред великих добротвора нашега друштва долази без сумње и општина српске престонице, која поред тога, што је уступила бесплатно нашем друштву на Врачару велики простор за подизање болнице Црвенога Крста, сваке се па и ове године, сећа нашег друштва и указује му велику помоћ (2786 дин.) на чему јој главни одбор у име друштва српског Црвеног Крста захваљује. на жалост, у прошлој години и неколико губитака, којих се морамо на овом месту сетити. То је многогодишњи редовни члан нашег друштва Јахијел Русо, трговац овдашњи; затим, стални редовни члан Регина Јелишева, вредна и интелигентна учитељица основне школе на дунавском крају у Београду и уважени трг. овд. Јовица Барловац, који се на самртном часу (20Х 1898) сетио нашег друштва. Највећи је губитак за наше друштво у прошлој години био без сумње, члан главног одбора пок. др. Радмило Лазаревић, начелник санитета у пензији.

Српско друштво Црвенога Крста претрпело је

Главни одбор ценећи неоспорне заслуге овог племенитог човека, чији је. рад целог његовог века био у служби отаџбини и бонима, испратио га

лат

пена уђе 4

сав зрео