Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

даља ти

год. да, од својих скромних срестава, одвоји 2000 динара, као помоћ рањеницима и болесницима У овом рату. Пошто се пак одбор Црвенога Крста у Лондону захвалио међународном одбору у Женеви на понуђеној помоћи и изјавио, да за онај мах не прима помоћи, јер су срества којима народ енглески располаже довољна, да подмире потребу енглеског Црвенога. Крста, то је и наше друштво поменуту помоћ у новцу, послало Црвеном крсту у Трансвал п Орање, који су у овом погледу и потребнији.

Извештај о имовном стању друштвеном за прошлу годину поднеће скупу благајник глав. одбора засебно а тако исто и извештај о стању магацина при глав. одбору поднеће председник економног одсека одвојено.

Нарочитих набавака за негу или транспорт рањеника и болесника глав. одбор није чинио У прошлој години; једно с тога, што је то већ прошлих година у неколико урадио а друго и с тога, што је прошле године обратио главну пажњу, да се приходи Црвенога Крста ојачају и оснаже за случај потребе.

На овом месту, главни одбор сматра за своју прву дужност, да у име ХХП. редовног главног скупа срп. друштава Црвеног Крста, изјави своју најдубљу захвалност Његовом Величанству Краљу Александру [., Узвишеном Заштитнику нашег друштва, који је, поред своје редовне годишње помоћи од 1200 динара, очински се и милостиво постарао за наше друштво, те му осигурао и сталну државну помоћ (за ову годину 10.000 динара).

Овом обилном краљевском и државном помоћи,