Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

6

обзир, изашао на сусрет банкарској групи и продужио рок уговору до 15. Јула 19083. год., како би могли наћи подесне обвевнице у суми од 13 и по милиона динара за подлогу за амортизацију и исплату згодитака, пи у исто време јој одобрпо да за ову циљ може набавити за псту суму стране државне папире 1. реда, ако никако не би могли набавити српске. папире.

Главни се одбор нада да ће ова солидна бан= карска група, моћи извршити све услове предвиђене у уговору, који су у сваком погледу корисни ва Црвени Крст.

Главни је одбор вољан учинити и даље могуће уступке банкарској групи, само да би се давно жељени посао корисно окончао у интересу Шрвенога Крста.

Главни одбор пма част известити скуп, да је у току прошле године продужио своје старање о успешном руковођењу спора да би друштву у смислу закона припао капитал друштва за узајамно помагање при удадби и женидби. Опор још није код судова окончан а постоји нада да ће праведни п законити захтеви Црвенога Крста бити уважени,

О експлоатацији „паланачког кисељака“ главни је одбор водио озбиљну бригу, и има част саопштити скупу да су потребне још многе новчане жртве те да корист буде што већа за Црвени Крст.

У седници председништва (28. Августа 1902. год. приказао је члан главног одбора, пуковник Др. Милош Борисављевић нова носила, која је он конструисао са мајором Др. М. Пецићем. |

Носила су прегледана од стране санитетског одсека, п војеног санитетског комитета па су нађена да су изврсна у сваком погледу.

пореди пинаањииниа и уенаи цигле