Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

МЕ а, 7

доље ___-____

У смислу својих правила главни одбор наградио је г.г. проналаваче новчаном наградом, и то обојицу са по 500 динара.

Са међународним одбором у Кеневи, руским Црвеним Кретом и многим другим одборима Црвеног Крста у пностранству, стајао је главни одбор у административној преписци.

У току прошле године учињени су Црвеном Крсту ови поклони:

Уввишени заштитник Орпског Друштва Црвеног Крста Његово Величанство Краљ Александар JL, приложио је и прошле године свој редовни годишњи прилог од 1200 динара.

Покојни пуковник Јован Голубовић, завештао је својим тестаментом друштву суму од хиљаду динара.

Вилхелм Бернхард Дреселхуис из Куленборга у Холандији, Фабрикант цигара, поклонио је друштву ва неприкосновени Фонд суму од хиљаду динара.

Одбор општине Града Београда, задахнут осећајима хуманости, изволео је подарити друштву суму од 2.066 динара и 25 пара дин.

Одбор у Лазаревцу, за скупљање прилога за Невесињце држао је забаву п послао је преко главног одбора 300 динара за Невесињце п 300 динара за неприкосновдни Фонд Црвеног Крста.

Г. Милан Јовановић, редовни члан друштвени, краљевско српски дворски Фотограф, поклонио је ва свечану друштвену салу слику Њеног Величанства Краљице Драге, у природној величини, израђену у масним бојама. Рад је уметнички из кичице чувеног српског сликара Паје Јовановића. Вредност слике је !.200 динара.