Jugoslovenski Rotar

saradnju, diže IV. Rotarska kula na Jugoslovenskom. Jadranu i što mi пједпо озтуаrenje ulijeva nadu u Rotarsku saradnju na koordiniranim akcijama na našem primorju.

Po svojoj unutrašnjoj organizaciji i po svom djelovanju — u okviru općih rotarskih načela — autonoman, dubrovački će klub sam naći objekat svoga rada na svojem: području. Nadovezujući na staru slavu Dubrovnika koja ga je uzdigla dalekc iznad svih gradova našega plemena i po duhovnoj i po materijalnoj kulturi, dubrevacki ce rotary uprijeti da Ovaj biser Jadrana zauzme mjesto kojemu po bogodanom pcložaju i po vrijednosti njegovih stanovnika pripada. Po svojoi tradiciji slobodarsko zborno mjesto velikoga područja i pribježište mira, Dubrovnik, oko koga su se dugo vodile neplodne bratske raspre, podoban je da bude predvodnik misli zajedničkih napora i zajedničke bolje budućnosti svega naroda. Naša će Dubrovačka braća vazda, po roftarskoj dužnosti, težiti za tim da učine svoje mjesto ljepšim boravištem ljudskim i da ga ostave boljim no što su ga zatekli. Oni će starcm Dubrovačkom upornošću posvetiti najbolje snage svojem napretku i veličini našega dragog Dubrovnika,

Vašim današnjim sastankom, Vi ste definitivno očitovali svoju volju da saradjujete s nama na tom poslu. Pozdravljajući tu Vašu odluku, primam Vašu molbu za prijem u članstvo naše velike organizacije. Neka je u što dobrih časa za Vas i za nas.

Svršetak govora popraćen je velikim aplauzom i ovacijama bratu E. Markoviću.

Brat Ma?čović moli novo izabranog predsjednika brata J. Bonacica da preuzme predsjedanje, a brat Bravačić zahvaljuje izaslaniku kraćim govorom.

Brat Čurlin pozdravlja goste a naročito braću Stipanovića i Ing. Petrovića za koje je siguran, da će kao dobri rotari voditi računa o potrebama razvitka našega grada kao turističkog mjesta i trgovačke luke.

Brat Stipanovit kao p. predsjednik kumovskog Rotary Kluba Split pozdravlja novo osnovani klub srdačno i predaje dar jednu lijepo izradjenu zastavu i čekić za predsjedn:ka te album grada Splita.

Brat Dr. Babić pozdravlja Klub u ime Rotary Kluba Sarajevo ı predaje dar vrlo lijepo izradjeni čekić.

Brat Komesarevié pozdravlja u ime Rotary Kluba Sibenik kao do sada najmladjeg u našoj Državi i predaje na dar Spomenar, a najavljuje da je jos jedan dar na putu.

Brat E. Maržović pozdravlja u ime Rotary Kluba Zagreb predajući na dar zastavu grada Zagreba sa lijepim standardom. Zastavu je izradio brat Šenoa.

Brat Dr. Bonači pozdravlja kao Kum iznoseći potrebu zajedničkog rada svih primorskih klubova i konstruktivnost našeg primorskog življa koja se osniva na specijal nim uslovima života pomoraca. Govornik je burno pozdravljen na svršetku od prisutnih. Potom se čitaju pozdravi i brzojavi primljeni od guvernera 77 distrikta Dr. M. Stojadinovića ı Rotary Klubova: „Beograd, Ljubljana, Novi Sad, Osijek, Pančevo, Skoplje, Split, Subotica, Sušak, Šibenik, Varaždin i Zagreb te pozdravno pismo Rotary Kluba Maribor. Potom je pročitan pozdrav i brzojav upućen sa sastanka Rotary Internacyonali i guverneru Dr. Stojadinoviću. Konačno je zvanični dio sastanka zaključen ponovnom zahvalom Predsj. Bravačića izaslaniku i svima gostima.

R. C. Dubrovnik konstituisao se ovako: Za pretsednika: Jovo Bravacic, za ppret sednika Kap. Vicko Milo’; za tajntka Milivoj Sokolovi¢; blagajnika Baldo Kristic 1 ceremonijara Bogomil Hrozniček.